VEROVALI ILI NE: Od Zvezde su u Lajpcigu opasnija bila samo DVA EVROPSKA GIGANTA!
Foto: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

ozbiljno pretili

VEROVALI ILI NE: Od Zvezde su u Lajpcigu opasnija bila samo DVA EVROPSKA GIGANTA!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Lajpciga - Aleksandar Radonić

Poražena je Crvena zvezda na gostovanju od domaćeg RB Lajpciga rezultatom 3:1 u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Ali su izabranici Baraka Bahara imali ukupno 16 udaraca (u i van okvira gola), što znači da su od aktuelnog prvaka u Srbije od kada nemački predstavnik učestvuje u elitnom evropskom takmičenju bili opasniji samo Mančester siti i Mančester junajted na popularnoj "RB Areni".

Crvena zvezda, Lajpcig
foto: Starsport©

Bila je Zvezda ravnopravna sinoć, a u dobrom delu meča i kontrolisala dešavanja na vrućem terenu u Lajpcigu, gde se retko koji tim naigrao u poslednjih nekoliko sezona. Zapravo, jedine dve ekipe koje su bile opasnije od srpskog šampiona su timovi iz Mančestera, i to kada je u prethodnom kolu Lige šampiona, četa Pepa Gvardiole uputila 18 udaraca. Dovoljno za 1:3, nakon što su pogađali Fil Foden, Hulijan Alvarez i Žeremi Doku, te je sličnije Zvezdi prošao Mančester Junajted.

Tim sa Old Traforda doživeo je poraz 8. decembra 2020. godine na "RB Areni" rezultatom 3:2, uprkos tome što su uputili čak 18 udaraca. Interesantno je da nijedan od tih 18 udaraca nije završio u mreži rivala, jer su do pogodaka došli posle jedanaesterca koji je iskoristio Bruno Fernandez, te nakon autogola Ibrahime Konatea, sadašnjeg defanzivca Liverpula.

Pokušavali su velikani poput Real Madrida, Borusije iz Dortmunda, PSŽ-a i Liverpula, neki osvajali i bodove, ali niko od njih nije bio ni približnom učinku Zvezde kada je reč o pokušajima, te se vrlo često i zaustavljali na jednocifrenim brojevima kada je reč o udarcima.

Crvena zvezda, Lajpcig
foto: Starsport©

Egal sa Zvezdom bili su Benfika i Seltik sa 16 upućenih udaraca, koji su takođe doživeli poraz.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track