GRIFO HET-TRIKOM SRUŠIO TSC: Tim iz Bačke Topole nije odoleo favorizovanom rivalu - Frajburg slavio posle preokreta (VIDEO)
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

LIGA EVROPE

GRIFO HET-TRIKOM SRUŠIO TSC: Tim iz Bačke Topole nije odoleo favorizovanom rivalu - Frajburg slavio posle preokreta (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri TSC poraženi su od Frajburga sa 1:3 u meču trećeg kola grupne faze Lige Evrope u Bačkoj Topoli.

Sva tri pogotka za goste postigao je Vićenco Grifo - iz penala u 49, pa onda u 59. i 73. minutu.

Jedini gol za domaću ekipu postigao je Nemanja Petrović u 14. minutu susreta.

TSC
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Fenomenalno su izabranici Žarka Lazetića otvorili ovaj meč, već u 14. miunutu preko Nemanje Petrovića stižu do vođstva koje su sačuvali sve do kraja prvog poluvremena. Sa druge strane Frajburg je imao veću inicijativu, ali ne i sreće. Tako je gostujućoj ekipi u 37. minutu zbog ofsajda poništen gol.

Po povratku sa odmora, gosti u prvim minutima drugog poluvremena stižu do izjednačenja. Vićenco Grifo je bio suguran sa bele tačke u 49. minutu, a šest minuta kasnije sudija poništava još jedan pogodak gostiju - zbog ofsajda.

U nastavku igre Vićenco Grifo stiže do het-trika i donosi svojoj ekipi velika tri boda.

TSC nažalost, ovog puta nije uspeo da odoli favorizovanom protivniku u Bačkoj Topoli.

U istoj grupi, Olimpijakos je na svom terenu pobedio Vest Hem sa 2:1.

Vest Hem i Frajburg imaju po šest bodova, Olimpijakos četiri, a TSC jedan bod.

U narednom kolu, TSC će gostovati Frajburgu, dok će Vest Hem dočekati Olimpijakos.

1 / 9 Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

2. POLUVREME

90+4. minut - Kraj meča! TSC - FRAJBURG 1:4

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

85. minut - Ritam utakmice je opao, igra se dosta mirnije...

73. minut - GOL! Het-trik Grifa!

Vićenco Grifo
foto: AP Photo/Darko Vojinovic

61. minut - ŠANSA ZA TSC! Imao je priliku Đakovac da izjednači, ali je nije iskoristio. Utrčao je brzo, šutirao sa desetak metara, ali je pogodio spoljni deo mreže.

59. minut - GOL! Grifo postiže gol za vođstvo Frajburga! Bio je to slobodan udarac sa 20 metara iskosa sa desne strane, snažno je šutirao Grifo preko zida, lopta se odbila od Ilića i završila u mreži!

55. minut - JOŠ JEDAN PONIŠTEN GOL FRAJBURGA! Vajshapt je uputio centaršut sa levog boka posle kojeg je usledio gol, ali je i ovaj pogodak poništen zbog ofsajda.

52. minut - ŠANSA ZA NEMAČKI TIM! Brza kontra gostujuće ekipe, za čas su se našli pred golmanom Ilićem, ali se fudbaleri Frajburga nisu snašli ispred gola, pa je lopta završila daleko od desne stative

49. minut - Grifo sa bele tačke postiže gol za izjednačanje!

48. minut - PENAL ZA FRAJBURG! Posle kornera nemačkog tima, u gužvi pred golom domaćina lopta je pogodila u ruku Jvanovića, a sudija nije mnogo razmišljao te je pokazao na - jedanaesterac!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

TSC
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

1. POLUVREME

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena!

45. minut - KAKVA ŠANSA ZA FRAJBURG! TSC je opet imao VELIKU SREĆU: Grifo je ubacio loptu pred gol, na drugoj stativi bio je Ginter, šutirao je i promašio za dlaku. Igraće se još četiri minuta...

42. minut - Vajshupt je uspeo da izbaci Cvetkovića, ali je njegov udarac blokirao Antonić.

37. minut - PONIŠTEN GOL FRAJBURGA! Izjednačenje, ali posle pregleda VAR-a sudija je poništio pogodak!

29. minut - Pokušaj Vajshaupta sa 20-tak metara, ali Ilić je bio na mestu.

24. minut - Povredio se Šalai! Umesto njega na terenu je Lukas Heler.

21. minut - ŠANSA ZA FRAJBURG! Prekid sa desne strane, lopta je u petercu, na drugoj stativi bio je sam Šalai, glavom je uputio loptu, ali je promašio gol.

19. minut - Korner za TSC: Vulić je centritao, skočio je Stojić i probao glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

14. minut - GOL! Nemanja Petrović za vođstvo domaćina! Sjajan posao je odradio Jovanović, koji je odlično uočio utrčavanje Petrovića i uposlio ga u pravom trenutku - za radost domaćih navijača!

12. minut - Egeštajn je zapretio glavom, ali je lopta otišla preko prečke.

8. minut - Nemci nastavljaju sa visokim presingom, domaćin se odoleva.

3. minut - Prva šansa na meču - za Frajburg! Duga lopta u prostor, golman Ilić je na visini zadatka.

18.45 - Sudija Alijar Agajev označio je početak meča!

TSC, Frajburg
foto: Pritnscreen

Vicešampiona Srbije je do prvog istorijskog boda u evro-kupovima došao na domaćem terenu pre tri nedelje u duelu sa Olimpijakosom (2:2). Međutim, ono što posbeno brine tim iz Bačke Topole pred duel sa Frajburgom jeste činjenica da su u poslednjih nekoliko mečeva u domaćem šampionatu ostvarili negativne rezulatate.

Iako srpskom predstavniku kladionice ne daju velike šanse (kvota na naš tim je osam), oni ne gube nadu da mogu do senzacije na "TSC Areni" i novog boda u grupnoj fazi Lige Evrope.

TSC
foto: Starsport

"Očekivanja su najveća moguća kao i uvek, bez obzira na snagu protivnika. Jasno je ko je favorit na papiru. Tako je na svakoj utakmici Lige Evrope. Radi se o jako organizovanoj ekipi, koja se u Bundesligi do poslednjeg kola borila za Ligu šampiona. Biće mi drago da upoznam Kristijana Štrajha koji je već 12 godina u tom klubu, što govori dosta o njemu kao treneru, ali i o klubu. Imaju izuzetno dobar sistem, mehanizme, u svim fazama su organizovani. Sa Juventusom su igrali izvanredne utakmice prošle godine, pobedili u Pireju što nikad nije lako. Mnogo golova daju i primaju, ali na kakvom nivou? Videćemo koliko ćemo uspeti da se suprotstavimo, želimo da ponovimo pristup kao na prethodnim utakmicama", rekao je trener TSC Žarko Lazetić.

Žarko Lazetić
foto: Starsport©

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track