ITALIJANI PIŠU O SPORTSKOM DIREKTORU ČUKARIČKOG: Pohvale na račun Matijaševića - "Pravi fenomen sedi u upravi"
Foto: FK Čukarički

čukarički

ITALIJANI PIŠU O SPORTSKOM DIREKTORU ČUKARIČKOG: Pohvale na račun Matijaševića - "Pravi fenomen sedi u upravi"

Fudbal -

Italijani jednostavno žive za fudbal, to je već svima odavno jasno, pa je maksimalan fokus uvek na njihovim klubovima, kao i na rivalima sa kojima se susreću u evropskim takmičenjima.

Ovog puta je "na red" došao Čukarički, što je bilo i više nego dovoljno da ugledni "Tutomerkato" napiše nekoliko tekstova o beogradskom klubu, kako bi tamošnju javnost što bolje upoznao sa večerašnjim protivnikom koji dolazi sa Banovog brda.

Uz naslov "Pravi fenomen je u upravi", portal "Turomerkato" piše o uspesima Čuke i ističe da su godinama unazad u vrhu tabele u Superligi Srbije, a podseća i na to da su osvojili Kup Srbije.

Vladimir Matijašević
foto: FK Čukarički

Takoće, ističi i to da je Čukarički privatan klub i da taj aspekt i nije baš uobičajen u srpskom i istočnoevropskom fudbalu, da je prvi čovek kluba, i finansijer, Dragan Obradović, kao da veliki prihod dolazi najviše od prodaje igrača.

Imajući to u vidu, fokus je na portskom direktoru Vladimiru Matijaševiću, za kog ističu da je pravi fenomen.

Vladimir Matijašević
foto: FK Čukarički

- Ključnu ulogu u svemu tome ima sportski direktor Vladimir Matijašević, koji godinama unazad ima veoma važan i delikatan zadatak da pogodi svaki potez i obezbedi finansijski bilans kluba koji nema pomoć sa strane - piše u tekstu i dodaje se:

- U prilog ovome idu i činjenice: poslednjih godina, između ostalog, završio je prvoklasne odlaske poput Slobodana Tedića u Mančester siti, Dimitrija Kamenovića u Lacio, ali verovatno najbolji potez je bio onaj sa Đorđem Petrovićem. Prodat je u MLS za nešto manje od milion evra, ali je procentima od buduće prodaje (otišao u Čelsi) doneo veliki novac klubu (oko tri miliona evra). Dakle, pravi fenomen male srpske ekipe sedi u upravnim kancelarijama.

Podsetimo, Fiorentina i Čukarički večeras će se sastati u okviru 3. kola Lige konferencije, a utakmica je na programu od 21 sat.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track