FIFA OVOG PUTA NIJE IMALA MILOST! Fudbaler Njukasla zbog KLAĐENJA žestoko kažnjen - evo kada će moći da se vrati na teren!
Foto: EPA/PETER POWELL

kazna

FIFA OVOG PUTA NIJE IMALA MILOST! Fudbaler Njukasla zbog KLAĐENJA žestoko kažnjen - evo kada će moći da se vrati na teren!

Fudbal -

Fudbalski klub Njukasl potvrdio je danas da je italijanski vezista Sandro Tonali, počevši od 27. oktobra, suspendovan na deset meseci zbog kršenja pravila o klađenju.

"U petak uveče, Njukasl je dobio potvrdu da je Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) odobrila da se kazna koju je izrekao Fudbalski savez Italije odnosi na ceo svet, što znači da će Tonali imati pravo da se vrati takmičarskom fudbalu 27. avgusta 2024", saopštio je Njukasl.

Fudbalski savez Italije kaznio je u četvrtak Tonalija suspenzijom od 10 meseci zbog kršenja pravila o klađenju.

Sandro Tonali
foto: Kieran Cleeves / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tonali je pristao na suspenziju od 18 meseci, od kojih će osam biti zamenjeno "terapeutskim planom" kako bi fudbaler prošao period rehabilitacije zbog zavisnosti od kockanja.

Takođe je kažnjen i novčano sa 20.000 evra.

Italijanski fudbaler je ovog leta prešao iz Milana u Njukasl za 70 miliona evra.

Sandro Tonali je drugi je igrač koji je sankcionisan u ovoj aferi, pošto je pre njega na sedam meseci suspendovan fudbaler Juventusa Nikolo Fađoli.

Kurir sport

Bonus video:

00:29

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track