DO ZVEZDINOG FUDBALERA 29 GODINA NIKO IZ OVE DRŽAVE NIJE DAO GOL U LŠ! Pucaju od ponosa, tek je drugi njihov strelac U ISTORIJI!
Foto: Starsport

LIGA ŠAMPIONA

DO ZVEZDINOG FUDBALERA 29 GODINA NIKO IZ OVE DRŽAVE NIJE DAO GOL U LŠ! Pucaju od ponosa, tek je drugi njihov strelac U ISTORIJI!

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde, Marko Stamenić, postao je prvi Novozelanđanin koji je postigao gol u Ligi šampiona posle 29 godina.

Ukupno, on je tek drugi fudbaler iz ove zemlje koji je bio strelac u ovom takmičenju.

U Novom Zelandu su ponosni na uspeh mladog veziste koji je zatresao mrežu na gostovanju Crvene zvezde u Lajpcigu.

- Marko Stamenić je zgrabio deo fudbalske istorije pošto je postao drugi fudbaler iz Novog Zelanda koji je postigao gol u Ligi šampiona otkako se igra to takmičenje. Dvadesetjednogodišnjak je prvi "Kivi" koji je strelac u Ligi šampiona od neuporedivog Vintona Rufera, koji je bio strelac u prvoj sezoni odigranoj 1994/94. godine - navodi novozelandski "Herald".

Rufer je samo u jednoj sezoni igrao elitno takmičenje, ali je to maksimalno iskoristio. Njegov Verder je sezonu ranije osvojio Bundesligu, a Rufer je postigao 27 golova na putu ka tituli. Sjajnu formu je nastavio, a u Ligi šampiona je na 10 utakmica postigao osam golova.

Stamenić je reprezentativac Novog Zelanda srpskih korena.

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Njegov otac je rođeni Novosađanin koji se preselio na Novi Zeland gde je upoznao svoju suprugu, a Markovu majku.

U februaru 2023. godine Crvena zvezda je obezbedila njegov potpis i to kao slobodnog igrača nakon dve godine u Kopenhagenu.

Kurir sport

Bonus video:

00:09

Provokacija u Lajpcigu: Zastava Albanije na meču Crvene zvezde u Ligi šampiona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track