SITI JE GAZDA MANČESTERA! Građani još jednom održali ČAS fudbala posrnulom Junajtedu na Old Trafordu!
Foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

PREMIJER LIGA

SITI JE GAZDA MANČESTERA! Građani još jednom održali ČAS fudbala posrnulom Junajtedu na Old Trafordu!

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u gostima Mančester junajted sa 3:0, u derbiju desetog kola Premijer lige.

Junak Sitija bio je Erling Haland, koji je prvo postigao dva gola, sa penala u 26. minutu i u 49. minutu, a potom je asistirao Filu Fodenu za treći gol na utakmici u 80. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole upisala je osmu pobedu od početka sezone i trenutno je treća na tabeli sa 24 boda, koliko ima i Arsenal, odnosno ima dva boda manje od prvoplasiranog Totenhema. Junajted je ostao na osmoj poziciji sa 15 bodova.

Siti je bio konkretniji na početku meča i prvi je zapretio, ali se u osmom minutu istakao Andre Onana koji je najpre odbranio udarac Fodena glavom, a potom i pokušaj Halanda. ;Potom je udarac u 20. minutu iz daljine oprobao i Džek Griliš, ali je i tada Onana bio na pravom mestu.

Siti je poveo šest minuta kasnije kada je precizan sa penala bio Haland. Prethodno je Rasmus Hejlund oborio Rodrija, sudija ništa nije dosudio, ali je promenio odluku posle poziva iz VAR sobe i pregledanog snimka.

Hejlund je nekoliko minuta kasnije mogao da se iskupi, ali je otišao isuviše na stranu, pa je prva šansa za Junajted propala.

Najviše uzbuđenja bilo je u samom finišu prvog poluvremena, a u glavnim ulogama bili su golmani. Prvo je Ederson zaustavio sjajan udarac Skota Mektominija, a potom je Onana odlično intervenisao posle šuta Halanda glavom.

Ono što je Onana uspeo u četvrtom minutu nadoknade u prvom poluvremenu, nije mogao u četvrtom minutu drugog poluvremena. Bernardo Silva je ušao u kazneni prostor i prebacio loptu na drugu stativu gde je dočekao Haland i lako udarcem glavom savladao Onanu.

Junajted u 69. minutu mogao da unese neizvesnost u utakmicu, ali je Rašford iz dobre pozicije šutirao pored gola. Samo tri minuta kasnije Haland je mogao da reši pitanje pobednika, ali je ponovo golman domaćeg tima ;izašao kao pobednik.

Tačku na ovaj meč stavio je Foden u 80. minutu. Onana je odbranio udarac Rodrija iz daljine, ali se lopta odbila do Halanda koji je nesebično poslao do Fodena kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Junajted se pre utakmice još jednom oprostio od ser Bobija Čarltona, legende kluba, koji je preminuo prošlog vikenda 87. godini.

Igračima Sitija i Junajteda su se na centru, pre prvog sudijskog zvižduka, pridružili nekadašnji fudbaleri oba tima koji su igrali sa ili protiv Čarltona.

Umesto minuta ćutanja, usledio je minut gromoglasnog aplauza i skandiranje imena Bobija Čarltona sa tribina prepunog Old Traforda.

Fudbaleri Mančester sitija će u narednom kolu Premijer lige dočekati Bornmut, dok će Junajted gostovati Fulamu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track