SA ŽENINE SAHRANE NA KLUPU AJAKSA! Slavni klub se uzda u AMIN sa neba: Znam da je uz mene, naša ljubav je počela ovde...
Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

neverovatna priča

SA ŽENINE SAHRANE NA KLUPU AJAKSA! Slavni klub se uzda u AMIN sa neba: Znam da je uz mene, naša ljubav je počela ovde...

Fudbal -

Slavni holandski Ajaks nalazi se u nezapamćenoj agoniji.

Klub je trenutno na neverovatnom poslednjem mestu u holandskom prvenstvu.

Ajaks je imenovao novog trenera. Privremeno će tu ulogu obavljati Džon Vant Šip.

U igračkim danima je osvajao trofeje sa "Kopljanicima", međutim, kao trener nema značajnijih uspeha.

Prosto je bizarna priča kako je došao na kormilo Ajaksa.

Dobio sam poziv dok sam bio u Atini sa porodicom na ženinoj sahrani. Između redova su me pitali kako se osećam u vezi sa tim. Ranije sam o tome razgovarao sa ženom i ona je rekla da to treba da uradim. Zato je odluka laka. Žena mi je ’odozgo’ dala amin za Ajaks, znam da je uz mene“, rekao je Džon Vant Šip i nastavio:

Pre svega, Ajaks je moj klub i želim da pomognem. O tome sam vrlo pažljivo razgovarao sa Danijelom pre nego što je preminula. Njena žarka želja bila je da ponovo nešto uradim u Ajaksu. Dakle, pod jedan jer je Ajaks moj klub, a pod dva to je i njen klub. Pored toga, naša ljubav je počela ovde“.

Ajaksu su potrebne korenite promene.

Moram da počnem od toga da postanu tim. Videli smo juče protiv PSV-a, prevelika je razlika između prvog i drugog poluvremena. Tako je bilo u mnogim utakmicama. Stvari moraju da se razjasne kroz davanje jasnih instrukcija, kroz razgovore. Momcima je potrebna podrška, potrebno im je samopouzdanje“.

Pokušaće da izvuče klub iz krize i izvede ga na međunarodnu scenu, što znači da će meta biti peto mesto. Ona iznad su nerealna, jer za liderom PSV-om kasni 25, a za četvrtoplasiranim Fajenordom 18 bodova. U najboljem slučaju – Liga konferencije.

Ajaks, Fejnord
foto: EPA/OLAF KRAAK

Cilj kluba je da igra Evropu, to ima smisla. Ali, prva četiri tima su daleko. Za sada moramo da se fokusiramo na peto mesto. I od njega smo daleko, ali moramo doći korak po korak. Sve počinje od Volendama u četvrtak. Za nas je ozbiljna stvar da napravimo taj prvi korak“, poručio je Džon Vant Šip i dodao:

Petom mestu težimo. Moramo da vidimo u kojoj meri možemo da izbalansiramo ekipu, šta možemo da promenimo u januaru. Ali, kao što kažem, daleko smo od toga. Prvo moramo da odigramo mnogo utakmica i naporno da radimo na dobijanju osnove, jer ona trenutno ne postoji“, zaključio je novi trener Ajaksa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track