HAOS U NAJAVI! FIFA ponovo u CENTRU PAŽNJE: Bogati Arapi dobijaju organizaciju MUNDIJALA? Jedna odluka dala odgovor na SVA PITANJA
Foto: Profimedia

sumnjivo

HAOS U NAJAVI! FIFA ponovo u CENTRU PAŽNJE: Bogati Arapi dobijaju organizaciju MUNDIJALA? Jedna odluka dala odgovor na SVA PITANJA

Fudbal -

Odustajanjem Australije kao kandidata za Svetsko prvenstvo 2034, na neki način je završena trka da domaćin pomenutog takmičenja bude Saudijska Arabija.

Ovo Svetsko prvenstvo će ponovo izazvati mnoge kontroverze, jer "Human Rights Watch" optužio čelnike FIFA da su pogazili svoja pravila i primenili dvostruke aršine.

Đani Infantino, Agim Ademi
foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Ne treba naglašavati koliko je sumnjivo bilo davanje domaćinstva Kataru 2022, kao joše jednoj zemlji sa tog podneblja, a poznato je da na zov arapskih miliona nisu mogli da odole ni tadašnji funkcioneri krovne svetske federacije među kojima je bio i predsednik Sep Blater koji je i pravosnažno osuđen, jer je dokazano da je uzimao mito.

Saudijska Arabija
foto: EPA

FIFA je poprilično doprinela ovome, jer su za pomenuto takmičenje ograničili da domaćin mogu da budu samo zemlje iz Azije ili Okeanije. Takođe, odredili su i veoma kratak rok za podnošenje kandidature, 31. oktobar.

Australija je odustala i u ovom trenutku odluka da će Saudijci dobiti domaćinstvo je neminovnost i puka formalnost.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:07

Izbacili Srbiju pa igrali fudbal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track