PREKO TRNJA DO NAREDNE RUNDE! Nemanja Nikolić SRUŠIO Jedinstvo, doneo pobedu Partizanu i sprečio SENZACIJU u Kupu!
Foto: Starsport

KUP SRBIJE

PREKO TRNJA DO NAREDNE RUNDE! Nemanja Nikolić SRUŠIO Jedinstvo, doneo pobedu Partizanu i sprečio SENZACIJU u Kupu!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana uspešno su započeli pohod na trofej u Kupu Srbije. Crno-beli su, možda i teže nego što se očekivalo, stigli do pobede protiv ubskog Jedinstva u gostima, a konačan rezultat bio je 1:0 za crno-bele.

Prvo poluvreme bilo je za zaborav i totalna uspavanka viđena je na stadionu "Dragan Džajić". Partizan je izašao na teren u kombinovanom sastavu i rezervisti nisu odgovorili izazovu, te se na odmor otišlo bez golova.

Ubacio je Duljaj na startu drugog dela u igru Saldanju i Zahida i to je momentalno dalo rezultat. Crno-beli su krenuli konkretnije ka golu Jedinstva i već u 54. minutu Nemanja Nikolić pogodio je za 1:0.

Zaigrao je domaćin daleko agresivnije posle primljenog gola, stvorio je nekoliko prilika od kojih je najbolja bila ona Zubairua u 72. minutu, ali je Partizan uspeo da se odbrani.

Do kraja meča vredi napomenuti i ozbiljnu šansu za Karikarija u 90. minutu kada je Stevanović ponovo reagovao fenomenalno, ali se ispostavilo i da je napadač Jedinstva bio u nedozvoljenoj poziciji.

PRENOS UŽIVO:

Jedinstvo Ub - Partizan 0:1 (0:0)

Strelac: Nemanja Nikolić 54. minut

Sastavi:

Jedinstvo Ub: Jovanović - Bogdanović, Milićević, Milanović, Doderović - Vladisavljević, Andrić, Radovanović - Dimitrić, Karikari - Zubairu.

Partizan: Stevanović - Filipović, Medina, Saničanin, Šehović - Šćekić, Belić - Severina, Baždar, Menig - Nikolić

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

Kraj utakmice - Partizan se mučio, ali je uspeo da prođe u narednu rundu. Nemanja Nikolić odveo je crno-bele dalje i sprečio je senzaciju.

90. minut - Veliko uzbuđenje pred golom Partizana, strašna šansa za Karikarija, ali brani Stevanović. Na kraju se ispostavilo da je napadač Jedinstva bio u ofsajdu.

89. minut - Pokušaj Saldanje, ali nema promene rezultata.

88. minut - Natho ulazi u igru umesto Nikolića.

80. minut - Strašna prilika za Kristijana Belića, ali je golman domaćih Jovanović odlično reagovao. Ostaje 1:0 za Partizan.

75. minut - Svetozar Marković ulazi u igru umesto Nejtana De Medine.

73. minut - Radovanovića je zamenio Denić, a Bogdanovića Pivaš u timu Jedinstva.

72. minut - Fenomenalna šansa za Jedinstvo, ali pokušaj voleja Zubairua otišao je malo pored stative nemoćnog Stevanovića. Partizan je imao sreće.

71. minut - Pokušaj Saničanina lagano hvata Jovanović.

64. minut - Prečka! Belić je odlično probio odbranu Jedinstva, njegov udarac je izblokiran, a lopta se od jednog fudbalera domaćih odbila samo do prečke.

59. minut - Karikari je iznudio korner za Jedinstvo, stvorila se velika gužva pred golom Partizana, ali je Stevanović odbranio.

54. minut - GOL! Nemanja Nikolić uspeo je da postigne pogodak i načne ekipu Jedinstva. Partizan vodi sa 1:0.

50. minut - Pokušaj Šćekića je izblokiran.

46. minut - Saldanja je ušao u igru umesto Severine, a Zahid umesto Baždara.

PRVO POLUVREME:

Ostali rezultati:

U mečevima Kupa Srbije koji su takođe počeli od 13 časova, na poluvremenu su rezultati sledeći:

Dinamo Pančevo - Voždovac 0:4

Inđija - Kolubara 1:1

Grafičar - Spartak 0:0

Radnički Novi Beograd - Čukarički 0:0

Radnički Sremska Mitrovica - Radnik 2:0

Sloboda - Napredak 0:0

Vršac - Mladost 2:0

Kraj prvog poluvremena - Uspavanka na stadionu "Dragan Džajić". Partizan ne može da slomi otpor Jedinstva i imaće velike muke da stigne do plasmana u narednu rundu.

1 / 4 Foto: Starsport

44. minut - Žuti karton i za Aleksandra Bogdanovića posle povlačenja Nemanje Nikolića. Ubrzo karton dobija i Ksander Severina.

42. minut - Katastrofalan pokušaj Milićevića završava visoko preko gola Stevanovića.

39. minut - Šehović je imao priliku, ali nije uspeo da je iskoristi.

37. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Đorđe Vladisavljević posle starta nad Severinom.

29. minut - Prilika za Sameda Baždara ali promene rezultata i dalje nema.

28. minut - Jedinstvo je imalo slobodan udarac, ali je on izveden katastrofalno, pa nije bilo opasnosti po gol Stevanovića.

25. minut - Korner za Partizan, ali nije bilo previše muka za golmana domaćih Jovanovića.

22. minut - Pokušaj Severine brani Jovanović.

19. minut - Kraći prekid meča zbog bakljade i koreografije navijača Partizana.

Partizan, FK Partizan, Jedinstvo Ub, FK Jedinstvo Ub
foto: Starsport

11. minut - Fudbaleri Jedinstva tražili su penal, ali ništa od toga. Domaćin je dosta bolje ušao u utakmicu od Partizana i trenutno ima inicijativu.

9. minut - Dimitrićev pokušaj iz slobodnog udarca završio je preko gola crno-belih.

3. minut - Prvi korner za Jedinstvo, ali nije bilo opasnosti po gol Partizana.

13.00 - Utakmica je počela, a pre iste uručen je i dres koji je jedan od navijača crno-belih kupio na humanitarnoj aukciji.

12.25 - Igor Duljaj se odlučio da na teren pošalje i jednog debitanta - Nejtana de Medinu. Pored njega priliku od prvog minuta dobili su i Nikolić, Baždar, Šehović, Filipović, kao i golman Stevanović.

UOČI MEČA:

Fudbaleri Partizana nalaze se u odličnoj seriji od 11 uzastopnih pobeda, te su trenutno lideri na tabeli Super lige Srbije sa sedam bodova više u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu. Sada četa Igora Duljaja kreće u pohod ka trofeju u Kupu Srbije i prva prepreka biće ubsko Jedinstvo.

Prošle godine crno-beli su takmičenje u Kupu završili već na startu i to šokantnim porazom od Radničkog iz Sremske Mitrovice posle jedanaesteraca. Zbog toga, ali i još nekih mečeva iz prošlosti, Duljaj je pozvao na oprez pred duel protiv Jedinstva.

- Bio sam i svedok nekih utakmica, nažalost bio i učesnik mnogih utakmica u Kupu, kao što je Zemun kada smo igrali 0:0, pa ispali na penale, dve godine kasnije Železnik, pa smo ispali na penale, sledeća godina 1:4 na stadionu Partizana, takođe protiv Železnika. I tada smo praktično igrali u najjačem sastavu, međutim, kup utakmice su specifične, posebno ukoliko se opustite i ne poštujete protivnika, tada može da dođe do problema - istakao je Duljaj.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Partizan je, kao što smo već istakli, u odličnoj formi i veliki je favorit protiv trenutno sedmoplasiranog tima Prve lige Srbije. Sve osim pobede crno-belih bila bi senzacija, ali su čuda u najmasovnijem takmičenju i te kako moguća, tako da ostaje da se vidi da li Jedinstvo može da iznenadi.

Podsetimo, Partizan je poslednji trofej u Kupu Srbije digao u sezoni 2018/19.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track