BIVŠI REPREZENTATIVAC RUSIJE UHAPŠEN ZBOG TRGOVINE DROGOM: Kod sebe imao VELIKU KOLIČINU narkotika, pa se POTUKAO sa policijom!
Foto: Yuri KADOBNOV / AFP / Profimedia

čeka ga duga robija

BIVŠI REPREZENTATIVAC RUSIJE UHAPŠEN ZBOG TRGOVINE DROGOM: Kod sebe imao VELIKU KOLIČINU narkotika, pa se POTUKAO sa policijom!

Fudbal -

Bivši fudbaler i reprezentativac Rusije Aleksej Bugajev uhapšen je zbog posedovanja droge i odležaće u zatvoru sedam dana zbog pružanja otpora policajcima.

Aleksej Bugajev
foto: Printskrin/Telegram

Nekadašnji reprezentativac Rusije nalazi se pod istragom policije zbog trgovine drogom. Alekseju Bugajevu policija je pronašla kesu sa prahom, u kojoj je bilo 495 grama mefedrona, zbog čega mu preti robija do 20 godina zatvora.

Kako prenosi telegramski kanal "Shot", bivši fudbaler je priznao da je honorarno radio kao kurir za drogu i da je pre hapšenja uspeo da postavi „markere“ sa mefedronom u blizini studentskih domova kampusa Kubanskog agrarnog univerziteta u Krasnodaru.

Bugajev je pristao da sarađuje sa istražnim organima. Priznao je da je nakon odlaska iz profesionalnog fudbala počeo da ima finansijskih poteškoća u porodici. Odlučio je da radi kao kurir za drogu, kako bi isplatio dugove od 70.000 rubalja, nešto više od 710 evra. Na njegovom telefonu inspektori su pronašli koordinate i fotografije mesta na koja je postavio svoje obeleživače. Bugajev je takođe odao svoje saučesnike.

Aleksej Bugajev
foto: Printskrin

Sud je Bugajeva proglasio krivim zbog tuče sa policijom i osudio ga na zatvor u trajanju od sedam dana. Kako ruski mediji pišu, u narednim danima trebalo bi da bude pokrenut postupak za trgovinu drogom zbog čega mu sledi suđenje i robija do 20 godina.

Advokatica Alekseja Bugajeva Jekaterina Makličenko negira njegovu povezanost sa trgovinom drogom. Ona kaže da „verzija u medijima o drogama nema zdrav razum“. Takođe tvrdi da je pokušaj Bugajeva da se sakrije od policije tokom hapšenja netačan i da nije imao drogu kod sebe, te da protiv njenog klijenta nisu podignute tužbe.

Aleksej Bugajev je ranije igrao za moskovske klubove Torpedo i Lokomotivu, kao i Krasnodar. U fudbalsku penziju otišao je sa 29 godina, 2010. Defanzivac je odigrao sedam utakmica za reprezentaciju Rusije i bio je učesnik EP 2004.

Kurir sport

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track