VLADIMIR GAĆINOVIĆ NOVI TRENER ČARAPANA: Kadrovska promena na čelu stručnog štaba Napretka
Foto: RTK

Iskusni strateg stigao Pod Bagdalu

VLADIMIR GAĆINOVIĆ NOVI TRENER ČARAPANA: Kadrovska promena na čelu stručnog štaba Napretka

Fudbal -

Dokazani stručnjak Vladimir Gaćinović postavljen je za novog šefa stručnog štaba Napretka. To je odluka Uprave kruševačkog superligaša, posle sporazumnog raskida ugovora sa Draganom Perišićem, zbog serije slabih rezultata u jesenjem delu sezone.

On će se na novoj funkciji predstaviti kruševačkoj publici u ponedeljak kada pod Bagdalu stiže IMT sa Novog Beograda.

Novi strateg Napretka danas je u Užicu, sa tribina, gledao utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije koju su Kruševljani igrali sa Slobodom. U stručni štab Čarapana dolaze i Gaćinovićevi pomoćnici: nekadašnji desni bek Partizana Branko Savić i kondicioni trener Filip Jović.

Gaćinović je svoju igračku karijeru započeo u Leoraru, iz svog rodnog grada Trebinja, zatim je nastupao za GOŠK iz Dubrovnika, pa za Bečej. Kao igrač Bečeja on je 1992. godine postigao het trik protiv Crvene zvezde u Beogradu, na njenom stadionu, u četvrtfinalu Fudbalskog kupa i postao jedini fudbaler u istoriji koji je crvenio – belima dao tri gola i to u čuvenoj generaciji Savićevića, Mihajlovića, Jugovića, Pančeva, Belodedića i drugih, koja je postala šampion Evrope i sveta..

Vladimir Gaćinović je svoju trenersku karijeru započeo u sezoni 2002-2003 u Leotaru, gde je bio pomoćnik trenera, zatim je postao glavni trener i dugo radio u trebinjskom klubu, a kasnije prešao u Vojvodinu da trenira kadete. Ponovo se vratio u BiH za prvog trenera Zvijezde iz Gradačca, zatim u Igalo iz Crne Gore, pa opet u Leotar. Godine 2015. bio je pomoćnik u Suduvi iz Litvanije, pa na istoj poziciji u Vojvodini i u Spartaku. U subotičkom superligašu je postao šef struke 2018, a zatim se često selio: - Radnički iz Niša, Spartak, Novi Pazar, Dečić i Železničar iz Pančeva.

Zapamćeni su vrhunski rezultati Vladimira Gaćinovića sa ekipom Novog Pazara, čak i prvo mesto na tabeli u nekoliko kola na početku sezone, a kao stručnjak neguje napadački stil igre.

Ž. Milenković / Kurir sport

Bonus video:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track