"ČUKARIČKI JE NA BANOVOM BRDU UVEK FAVORIT" Lazetić pred meč sa Brđanima: "Sa njihovim pobedničkim mentalitetom neće biti lako"
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

"ČUKARIČKI JE NA BANOVOM BRDU UVEK FAVORIT" Lazetić pred meč sa Brđanima: "Sa njihovim pobedničkim mentalitetom neće biti lako"

Fudbal -

Fudbaleri TSC-a sutra od 15.30 gostuju Čukaričkom, u utakmici 14. kola Super lige Srbije.

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da će superligaška utakmica sa Čukaričkim biti težak duel, s obzirom da je klub sa Banovog brda uvek favorit na svom terenu.

"Spremamo se za derbi dva tima koja su prošlu sezonu završila na drugoj i trećoj poziciji sa istim brojem bodova, tako da nema sumnje da će fudbal biti na vrhunskom nivou", rekao je Lazetić, prenosi klub.

"Sa njihovim pobedničkim mentalitetom neće biti lako, ali radujem se što imamo i ovu priliku da se takmičimo sa ekipom koja već godinama igra odlično i plasira se na evropska takmičenja", dodao je on.

Koliko je ovaj meč bitan za obe ekipe govori i podatak da je Čukarički na tabeli odmah ispod TSC-a, ali sa utakmicom manje, i da su direktni konkurenti za ponovni plasman u Evropu.

"Čukarički je tim koji je mojoj ekipi reper za ono što želimo da postignemo. Imaju dugogodišnji kontinuitet dobrih rezultata i plasmana u Evropu, što je za poštovanje, a i nama je to cilj", rekao je Lazetić.

"Čukarički je na Banovom brdu uvek favorit i bez obzira što imamo dobar učinak protiv njih, nije nam svejedno. Uspelo im je i Zvezdu da pobede, a siguran sam da će i protiv nas biti posvećeni, jer je ova utakmica i njima bitna", dodao je trener TSC-a.

Lazetić je rekao da, bez obzira, na naporan ritam i zahtevne utakmice, smatra da upravo to iskustvo olakšava igranje sa protivnicima kao što su Crvrna vezda ili Partizan.

Naglasio je da igračima mnogo znači bod osvojen protiv Zvezde, kao i način na koji je postignut, jer smatra da veliki klubovi rešavaju utakmice u poslednjim minutima.

Lazetić je osvrnuo i na komentare da je ekipa u krizi, jer neko vreme nisu zabeležili pobedu.

"Ne slažem se da nam ne ide najbolje. Kada se sagleda celokupna slika u dobroj smo poziciji. Nisu merodavne samo poslednje utakmice, gledamo širu perspektivu iz koje se čini da smo pre žrtve onih šest vezanih pobeda, koje su bile upitno realne, od ovoga što već neko vreme nismo pobedili. Pri tom ne treba stavljati u isti koš evropske utakmice, sa vrhunskim ekipama i ove u ligi, jer to nije uporedivo", rekao je Lazetić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track