ŠEST GOLOVA MANČESTER SITIJA ZA PRVO MESTO NA TABELI: Kristal Palas slavio u gostima, Brentford pobedio Vest Hem
Foto: Conor Molloy / Zuma Press / Profimedia

PREMIJER LIGA

ŠEST GOLOVA MANČESTER SITIJA ZA PRVO MESTO NA TABELI: Kristal Palas slavio u gostima, Brentford pobedio Vest Hem

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu Bornmut sa 6:1, u utakmici 11. kola Premijer lige i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Siti je poveo golom Žeremija Dokua u 30. minutu, koji je posle toga imao ukupno četiri asistencije. U 33. minutu prednost je udvostručio Bernardo Silva, na 3:0 prednost je uvećao Manuel Akandži, dok je četvrti gol postigao Fil Foden u 64. minutu.

U 47. minutu posle upotrebe VAR tehnologije zbog ofsajda je poništen gol fudbalera Bornmuta Dominika Solankea. Njegov saigrač Luis Sinistera postigao je gol u 74. minutu. Taj pogodak je takođe proveravan zbog mogućeg ofsajda.

Peti pogodak za domaće postigao je Silva u 83. minutu, na četvrtu asistenciju Dokua, a pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Natan Ake.

Aktuelni šampion se vratio na prvo mesto na tabeli i ima 27 bodova, bod više ali i utakmicu više od Totenhema, koji u ponedeljak igra protiv Čelsija. Bornmut je posle sedmog poraza 17. na tabeli sa šest bodova.

Fudbaleri Šefild junajteda pobedili su na svom terenu Vulverhempton sa 2:1 i ostvarili prvu pobedu u ligi.

Domaći su poveli golom koji je Kameron Arčer postigao u 70. minutu, a izjednačio je Žan-Rikner Belgard u 89. minutu. Pobedu ekipi iz Šefilda doneo je Oliver Norvud iz jedanaesterca u 10. minutu nadoknade vremena.

Šefild junajted je poslednji na tabeli sa četiri boda, a Vulverhempton zauzima 13. mesto sa 12 bodova.

Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su na gostujućem terenu Barnli sa 2:0 i prekinuli niz od dva poraza, odnosno tri utakmice bez pobede.

Golove su postigli Džefri Šlup 22. minutu i Tajrik Mičel u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Kristal Palas je 10. na tabeli sa 15 bodova, a Barnli je posle četvrtog uzastopnog poraza, ukupno devetog u ligi, pretposlednji sa četiri boda.

U ostalim utakmicama Brentford je na svom terenu pobedio Vest Hem sa 3:2, a Everton je na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 protiv Brajtona.

Kasnije igraju Njukasl - Arsenal.

Ranije danas Mančester junajted je u Londonu pobedio Fulam sa 1:0.

(Kurir sport)

00:53

Dvorana Bersi u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track