ZANIMLJIVA IZJAVA GVARDIOLE: Volim kad su igrači ljuti zbog minutaže!
Foto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

siti

ZANIMLJIVA IZJAVA GVARDIOLE: Volim kad su igrači ljuti zbog minutaže!

Fudbal -

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je dobro kada su njegovi fudbaleri ljuti zbog izostavljanja iz prvog tima.

Siti je u subotu pobedio Bornmut sa 6:1, a Žeremi Doku je postigao gol i imao je četiri asistencije. On je prethodne sedmice u utakmici protiv Mančester junajteda bio na klupi, pošto je Džek Griliš bio starter, ali se to promenilo u duelu protiv Bornmuta.

"Želim ljutog Džeka (Griliša) i želim da igra dobro. A onda da Doku bude ljut jer nije igrao poslednje dve utakmice. To je način da zadržimo konstantnost na ovom nivou", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Doku je ovog leta iz Rena prešao u Siti i postigao je tri gola u svim takmičenjima. On se za mesto u napadu bori sa Grilišem, koji nije ulazio u igru protiv Bornmuta i još nije postigao gol u Premijer ligi ove sezone.

"Žeremi i Džek mogu da igraju u isto vreme, ali kada ne igraju, sledećeg dana treniraju bolje pošto znaju njihov trenutak dolazi, a kada si psihički spreman, dobro ćeš igrati", naveo je Gvardiola.

"Način kojim je Griliš igrao na Old Trafordu daje nam više smirenosti i moći na toj poziciji, što je bilo odlučujuće. Svi su nam potrebni. Imamo mnogo utakmica i svi moraju da se takmiče. Onda ćemo pobeđivati i svi će biti srećni. To moramo da uradimo", dodao je trener engleskog šampiona.

Mančester siti će u utorak igrati na svom terenu protiv Jang Bojsa, u četvrtom kolu Lige šampiona.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track