EPSKI MEČ! LUDILO OD FUDBALA U NOVOM PAZARU: Čudesna utakmica i pobeda Partizana u meču gde je promašeno 10 zicera (VIDEO)
Foto: Starsport

derbi

EPSKI MEČ! LUDILO OD FUDBALA U NOVOM PAZARU: Čudesna utakmica i pobeda Partizana u meču gde je promašeno 10 zicera (VIDEO)

Fudbal -

Derbi kola potpuno je opravdao očekivanja! Falilo je samo više golova, a moglo je da ih bude čak i dvocifren broj. Partizan je na gostovanju pobedio Novi Pazar sa 1:0 (1:0).

Prosto je neverovatno da smo u Pazaru videli jedan, jedini gol. Ne pamti se utakmica sa ovolikim brojem prilika. Taj broj je dvocifren! I to su sve bile ogromne šanse.

Bez ikakve dileme dva najbolja igrača meča bila su golmani Jovanović i Mirković. Saldanja, Severina, Zahid, Natho... Svi oni su promašivali na jednoj, a Karaklajić, Suma, Ljajić na drugoj...

Neki od promašaja su prosto bili neverovatni, jer igrači sa 2-3 metra nisu uspeli da pogode cilj. Jedino je u tome uspeo Severina i to na samom početku utakmice u drugom minutu.

Mogu da žele i jedni i drugi. Kada se poduvče crta, možda je pobeda i gostiju realna, ali Novi Pazar je imao četiri situacije kada su njihovu fudbaleri bili "oči u oči" sa golmanom Partizana. Nisu postigli nijedan gol!

Partizan je mogao u prvih 20-25 minuta da vodi sa tri, četiri gola razlike. Isti slučaj kao i u suprotnom smeru, magični golman sve je skidao. Naravno, nije samo do golmana, morale su i završnice fudbalera da budu bolje.

Ovo je bila možda i jedna od najbolji utakmica u srpskom fudbalu u tekućoj sezoni, jedina je tuga što to niko nije ispratio sa tribina, jer da se ovaj meč odigrao pred 8.000 navijača, doživljaj bi bio potpun.

Novi Pazar ima za čim da žali, a Partizan je sigurno prezadovoljan jer je povećao prednost u odnosu na Crvenu zvezda na šest bodova.

U narendom kolu Partizan dočekuje Čukarički, dok će Novi Pazar otići na gostovanje Radničkom u Nišu.

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj utakmice

90. minut - I dalje pršti na obe strane. Ređaju se šanse... Ali rezultat je isti onaj koji je bio u 2. minutu.

82. minut - Tražili su domaći penal zbog igranja rukom, ali sudija Milanović je procenio da tu nema elemenata za kazneni udarac. VAR je potvrdio tu odluku.

75. minuta - Ma, da li je moguće?! Dva zicera za domaće! Ono što je Sise promašio završiće na društvenim mrežama. Neverovatan promašaj.

73. minut - Neverovatno! Ovu reč smo toliko puta napisali, ali... Idealno opisuje dešavanja na terenu. Čirijak je sada promašio u situaciji "jedan na jedan" sa Jovanovićem. Golman Partizana brani sjajno!

62. minut - Natho promašuje zicer! Šutirao je sa desetak metara, ali je Mirković odbranio. Čini se da bi lopta svakako završila iznad gola.

60. minut - U igru su ušli Suma i Šćepović! A, posle samo 60 sekundi Suma je mogao da postigne gol... Fantastična intervencija Svetozara Markovića sprečila je da lopta završi u mreži.

Igor Duljaj
foto: Starsport

58. minut - Mirković maestralan! Zahid je odlično šutirao sa 18 metara, ali je iskusni čuvar mreže sjajno odbranio.

57. minut - Posle velike šanse za domaći tim, Partizan je preuzeo inicijativu.

51. minut - Au, kakva šansa! Karaklajić je bio "oči u oči" Jovanovićem, ali je golman Partizana maestralno odbranio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Mateuš Saldanja
foto: Starsport

Partizan ima prednost, ali je onda mnogo manje od one koja bi bila da su crno-beli iskoristili bar polovinu prilika koje su imali. Saldanja je promašio dva zicera, Kanute jedan, Severina jedan... Upravo je ovaj poslednji strelac jedinog pogotka. Sa druge strane pretio je i Novi Pazar, pre svega preko Adema Ljajića. Odličnih 45 minuta.

Kraj prvog poluvremena.

40. minuta - Neverovatno šta promašuje Saldanja? Sa 3-4 metra je katastrofalno šutirao!

39. minut - Nezgodan momenat za Momčilovića. Jedna baš jako upućena lopta ga je pogodila po sred lica, bilo je tu i krvi... Nadamo se da će fudbaler Pazara biti u stanju da nastavi meč.

Partizan, Novi Pazar
foto: Starsport

29. minut - Odličan šut Flora, ali Jovanović još bolje brani. A, zatim je Severina u kontranapadu bio sebičan u situaciji kada su crno-beli lako mogli do gola.

28. minut - Šansa za šansom... Partizan je mogao da postigne 3-4 pogotka za sada! Ovoga puta Saldanja je slabo prihvatio loptu koja ga je "spojila" sa golom domaćina.

25. minut - Nikola Mirković, golman domaćina, dobio je žuti karton zbog prigovora.

24. minut - Neverovatno! Šta su crno-beli sada promašili? Kanute je sa pet metara "uspeo" da promaši, a zatim je Sise čudesno izbacio loptu sa gol-linije.

22. minut - Žestok start Karaklajića i žuti karton za fudbalera Pazara.

19. minut - Zicer za Saldanju! Fantastična odbrana Mirkovića - Saldanja je šutirao sa deset metara, a golman domaćina je maestralnom paradom sprečio dupliranje vođstva rivala.

18. minut - Ergelaš je pokušao sa 20 metara, ali je Jovanović bio dobro postavljen i lako je ukrotio taj udarac. Ljajić je samo 20 sekundi kasnije bio u odličnoj poziciji, ali je šutirao preko gola.

15. minut - Velika šansa za Saldanju! Mogao je Partizan da duplira prednost, ali Saldanja je sporo reagovao kada je dobio loptu u blizini gola domaćina.

14. minut - Velika prilika za Novi Pazar! Adem Ljajić je pokušao sa desetak metara od gola Jovanovića, ali nije uspeo lepo da zahvati loptu.

11. minut - Prava je šteta što nema navijača na tribinama. Oslobodio se domaći tim pritiska rivala...

7. minut - Potpuna inicijativa Partizana. Domaći su još u šoku posle ranog vođstva rivala.

2. minut - GOOOL! Severina strelac. Sjajno je Holanđanin prošao po desnoj strani i još bolje šutirao sa 20-tak metara od gola Pazaraca. Odbrana domaćina gotovo da nije postojala u ovom napadu Partizana.

Partizan, Novi Pazar
foto: Starsport

1. minut - Počeo je duel pred sablasno praznim tribinama.

Poznati su i sastavi za ovu utakmicu - bivši fudbaleri Partizana Marko Šćepović i Sejduba Suma neće početi ovu utakmicu, ali je Adem Ljajić u startnoj postavi Novog Pazara.

Sa druge strane, Igor Duljaj je od prvog minuta na teren poslao i Severinu i Zahida i Natha i Saldanju, te nema dileme da će svim silama krenuti ka golu Novog Pazara.

SASTAVI

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković - Lazić, Azemović, Sise, Floro - Momčilović, Đinho, Ergelaš, Milojević - Ljajić, Karaklić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Kanute, Belić - Severina, Natho, Zahid - Saldanja.

A, sad - derbi! Fudbaleri Partizana u silnom su naletu, ove sezone u Superligi ne znaju za poraz, odigrali su nerešeno protiv TSC u prvom kolu i od tada imaju 11 uzastopnih pobeda.

Međutim, danas imaju jedno od težih i vrućih gostovanja, četa Igora Duljaja ide na noge Novom Pazaru, a tamo ih čeka tim koji protiv kojeg su poslednjih devet mečeva samo da puta slavili u gradu na Jošanici. Što je još zanimljivije, suprotstaviće im se njihovi bivši igrači Adem Ljajić, Marko Šćepović i Sejduba Suma.

Partizan
foto: Starsport

Adem Ljajić najveća je zvezda Novog Pazara, a za 13 godina, koliko je proveo u inostranstvu, u Romi, Interu, Fjorentini, Torinu i Bešiktašu, nikada nije imao priliku da igra protiv Partizana u zvaničnom meču.

Adem Ljajić
foto: Starsport

- Veliki su to klubovi i naravno da ostane draž što ste bili deo njih. Radio sam samo svoj posao profesionalno. Partizan je ipak nešto drugo, tu sam odrastao. Ne kaže se tek tako za druge se navija, Partizan se voli. Nikad ne mogu da se odužim klubu, mada sam u nekoj meri kroz "minimalac" nešto i vratio. Mnogo mi je pomogao, odatle sam krenuo da pravim karijeru. Osvojio dva prvenstva i kup, a i klub je dobro prošao od mog transfera - rekao je Ljajić za Sportski žurnal.

Dodaje da će danas ostaviti emocije po strani i da će se boriti da klub iz grada u kojem je rođen pobedi.

- Stoji da smo odrasli u Partizanu, ali emocije ostaju po strani. Novi Pazar je moj grad, moj klub i sa saigračima daću maksimum kako bismo 90 minuta odigrali na najvišem nivou i pobedili. Igrači Partizana su namestili igru i pobeđuju. U sjajnoj su formi i iz tog razloga nam neće biti lako. Posebno mislim na Šćepu i mene, kao decu Partizana - zaključio je on.

Novi Pazar je poznat kao ekipa koja retko gubi kod kuće, ove sezone uspeo je da ih iznenadi samo IMT u trećem kolu. Otad plavo-beli na svom stadionu ređaju samo trijumfe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track