HOĆE LI OVO ZABRINUTI DELIJE? UEFA napravila PRORAČUN - Zvezdi se NE PIŠE DOBRO!
Foto: Starsport©

nije dobro

HOĆE LI OVO ZABRINUTI DELIJE? UEFA napravila PRORAČUN - Zvezdi se NE PIŠE DOBRO!

Fudbal -

Sve je spremno za meč četvrtog kola grupne faze Lige šampiona u kom će Crvena zvezda na Marakani dočekati Lajpcig (utorak, 21.00).

Četa Baraka Bahara pokušaće da stigne do pobede koja bi ih zadržala u igri za plasman u osminu finala elitnog takmičenja. Neposredno uoči ovog duela UEFA je objavila zanimljiv tekst sa kalkulacijama i šansama timova za prolaz dalje i Crvena zvezda prema njihovim proračunima ima tek 9% šansi da se izvuče iz grupe sa jednog od prva dva mesta.

UEFA je na osnovu rezultata od sezone 2003/2004, kada je ustanovljen aktuelni format elitnog takmičenja, pa do danas, napravila kalkulator šansi ekipa za plasman u osminu finala, nakon završenog prvog kruga grupne faze. Zvezda je osvojila jedan bod u tri meča i tek 9% timova je tokom istorije uspevalo da prođe grupu sa takvim učinkom na startu - od ukupno 90, osam ih je prošlo, a 82 su ispala.

UEFA
foto: Printscreen/ UEFA.com

Dakle, Zvezdi se ne piše dobro, ali ipak koliko god je ovo mala brojka, toliko može i da raduje Delije jer šanse postoje, pa bi mušema Lige šampiona mogla da se zavrti i na proleće u Beogradu. Dosta toga zavisiće upravo od meča protiv Lajpciga i po završetku istog biće daleko jasnije koje su ambicije Zvezde za nastavak sezone.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track