ZVEZDA NE SME DA IZGUBI JEDNU UTAKMICU! Tim Baraka Bahara juri NOVI CILJ: Šta treba crveno-belima da bi ga OSTVARILI?
Foto: Sven Sonntag / imago sportfotodienst / Profimedia

izazov

ZVEZDA NE SME DA IZGUBI JEDNU UTAKMICU! Tim Baraka Bahara juri NOVI CILJ: Šta treba crveno-belima da bi ga OSTVARILI?

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Lajpciga u meču četvrtog kola grupne faze Lige šampiona rezultatom 1:2 i na taj način četa Baraka Bahara oprostila se od snova o plasmanu u osminu finala elitnog takmičenja.

Sada su ambicije usmerene na evropsko proleće i plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Kako bi to i ostvarili, crveno-beli moraju da završe na trećem mestu svoje grupe i to ispred Jang Bojsa. Zbog toga će utakmica u Bernu biti ključna u borbi za ostvarenje ovog cilja!

Ako Crvena zvezda pobedi Jang Bojs u Bernu sigurno će otići u nokaut fazu Lige Evrope, a ako izgubi - završiće evropsku avanturu za ovu sezonu. Dakle, neuspeh u Bernu je zabranjen, pobeda je imperativ, ali Zvezda može da ostvari cilj i u slučaju remija!

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Nemanja Nikolić

U poslednjoj rundi takmičenja crveno-beli će dočekati Mančester siti, dok će Jang Bojs gostovati Lajpcigu. Siti i Lajpcig su već prošli u narednu rundu, tako da će poslednje kolo dočekati bez previše motiva. Što se tiče Zvezde i Jang Bojsa, crveno-beli su trenutno u boljoj poziciji pred završnicu takmičenja i to zbog gol razlike.

Oba tima imaju po jedan bod posle četiri kola, samo što je gol razlika na strani beogradske ekipe. Zvezda ima -5 (5:10), u odnosu na Jang Bojs -7 (4:11).

Ako u Zvezda odigra nerešeno protiv Jang Bojsa u Bernu sve će zavisiti od poslednjeg kola. U tom slučaju situacija je ovakva:

Opcija 1 - Crvena zvezda pobeđuje Mančester siti u poslednjem kolu - ide u nokaut fazu Lige Evrope ako Jang bojs ne dobije Lajpcig uz rezultat u kom će na kraju imati bolju gol razliku od Zvezde.

Opcija 2 - Crvena zvezda igra nerešeno sa Mančester sitijem u poslednjem kolu - tim Baraka Bahara ide u nokaut fazu Lige Evrope ako Jang Bojs ne pobedi Lajpcig.

Opcija 3 - Crvena zvezda gubi od Mančester sitija u poslednjem kolu - naš šampion ide u nokaut fazu Lige Evrope ako Lajpcig savlada Jang Bojs, a na kraju Zvezda ima bolju gol razliku od Švajcaraca.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Opcija 4 - Ako se poklopi da Crvena zvezda i Jang Bojs imaju isti broj bodova i istu gol razliku, uz identičan međusobni skor, gledaće se tabela formirana od disciplinskih bodova gde crveni karton nosi tri boda, dva žuta takođe tri boda, a jedan žuti je jedan bod i ko bude imao manje bodova ići će dalje. Ako i tu situacija bude u egalu odlučiće UEFA koeficijent.

Misija je jasna, a šta vi mislite - da li će Crvena zvezda obezbediti evropsko proleće ove sezone?

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:26

Delije ne prestaju sa pesmom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track