HUMANA AKCIJA SVIH KLUBOVA SUPERLIGE: Srpske ekipe u majicama "Svaki čučanj vredi više" za decu i odrasle obolele od dijabetesa
Foto: Privatna arhiva

bravo

HUMANA AKCIJA SVIH KLUBOVA SUPERLIGE: Srpske ekipe u majicama "Svaki čučanj vredi više" za decu i odrasle obolele od dijabetesa

Fudbal -

Fudbaleri svih srpskih klubova Superlige ovog vikenda su u velikoj humanoj misiji zbog ljudi obolelih od dijabetesa.

Dijabetes revolucija, dijabetes, Superliga
foto: Privatna arhiva

U saradnji sa organizacijom ’’Dijabetes revolucija’’ i ’’Fondacijom Mozzart’’, a kao podrška akciji ’’Svaki čučanj vredi više’’ koju je podržalo i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, pre početka svih utakmica 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igrači će na teren izaći u majicama sa porukom podrške u borbi protiv dijabetesa.

U novembru svi zajedno radimo čučnjeve kako bismo obeležili 14. novembar, svetski dan borbe protiv dijabetesa i kako bi deca obolela od dijabetesa dobila senzore za merenje šećera. Pozivamo sve, igrače i navijače, uradite jedan čučanj za decu sa dijabetesom!

Organizacija "Dijabetes revolucija" svoje najveće projekte izvodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja. Tim povodom u nedelju u 12.00 časova ispred Rajićevog šoping centra u Knez Mihajlovoj organizauje skup, na kojem se očekuje više od 2.000 ljudi.

Na događaj će doći glumac Nebojša Dugalić, pevač Nikola Rokvić, i mnogi drugi koji podržavaju rad organizacije "Dijabetes revolucija".

Akciju "Milion čučnjeva" podržali su Novak Đoković, košarkaška, fudbalska, odbojkaška reprezentacija Srbije, košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda, cela fudbalska liga Srbije, glumci Nebojsa Dugalić, Dejan Lutkić, Vojin Ćetković, Andrija Milošević, Milan Kalinić, pevači Nikola Rokvić, Milica Todorović, Maja Berović, Seka Aleksić, Aleksandra Radović...

Cilj akcije je da sva deca u Srbiji do 18 godina dobije pravo na senzore koji kontinuirano mere šećer. Krajnji zadatak je da svi oboleli od dijabetesa tip 1 takođe dobiju pravo na senzore. Zato je organizacija “Dijabetes revolucija” pokrenula i peticiju koja za samo dva dana ima 5.000 potpisa.

Kurir sport

02:30

Problemi sa kojima se susreću dijabetičari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track