HULIGANI ZEMUNA GOLMANU RADA OTELI ŠAL, PA GA "POSLALI" U URGENTNI! Oglasio se FK Rad: Maskirani, neometano su ušli na teren!
Foto: Pritnscreen/Instagram

SRPSKA LIGA

HULIGANI ZEMUNA GOLMANU RADA OTELI ŠAL, PA GA "POSLALI" U URGENTNI! Oglasio se FK Rad: Maskirani, neometano su ušli na teren!

Fudbal -

Utakmica 14. kola Srpske lige između Zemuna i Rada prekinuta je u 15. minutu zbog incidenta koji se dogodio van terena, a haos su režirali navijači domaćeg kluba.

Naime, u jednom momentu navijači Zemuna ukrali su golmanu Rada šal koji je stajao u mreži njegovog gola, što je mladog čuvara mreže razbesnelo, nakon čega je na terenu nastala gužva.

Posle celokupnog haosa u kojem ima i privedenih lica, oglasio se i FK Rad saopštenje u kojem je istakao da je njihov golman posle svega završio u Urgentnom centru.

Luka Martinović
foto: Pritnscreen/Instagram

"Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, na gradskom derbiju između Zemuna i naše ekipe došlo je do prekida utakmice.

U 17. minutu, pored svih redarskih službi, navijači domaće ekipe, maskirani, pod fantomkama, neometano su ušli na teren kako bi uzeli šal ( amajlija koju od svoje 10te godine nosi na sve svoje utakmice) koji je bio zakačen na mrežu gola, prilikom čega su fizički napali golmana naše ekipe i rukama i nogama mu naneli povrede u predelu glave, nakon čega je Martinović završio u urgentnom centru i nije mogao da nastavi utakmicu.

Usled nastale situacije naši navijači pokušali su da uđu u teren i odbrane igrače, čija je prosečna starost sedamnaest godina, te je došlo do sukoba Forsa i policijskih jedinica.

Postavlja se pitanje po kojem standardu se vrši čuvanje javnog reda i mira? Kako su navijači domaće ekipe bez ikakvih smetnji mogli upasti na teren, gde ne bi smeo biti prisutan niko sem ovlašćenih lica i vršiti nasilje nad decom, dok se pri pokušaju “odbrane” naših momaka nad našim navijačima primenila blago rečeno sila, istoga momenta.

Nakon nemilih scena, povređivanja našeg golmana, Građevinari su napustili teren zbog zabrinutosti za svoju sigurnost, koja evidentno nije bila osigurana, a ne kako pojedini mediji prenose ukradenog šala.

Na sijaset nepravednih odluka koje se tiču sportskog dela u dosadašnjem toku prvenstva naši čelnici nisu reagovali, niti bismo, ali na sigurnost naše dece, većinom maloletne, ne možemo, niti želimo da ćutimo", navodi se u saopštenju Rada.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track