JEZIVA TRAGEDIJA U BOSNI! Fudbaleri Sloge sleteli autom u reku, POGINULI kapiten i bivši igrač kluba! Trojica uspela da se spasu!
Foto: Facebook

horor

JEZIVA TRAGEDIJA U BOSNI! Fudbaleri Sloge sleteli autom u reku, POGINULI kapiten i bivši igrač kluba! Trojica uspela da se spasu!

Fudbal -

Kapiten Sloge iz Bosanske Otoke Nedžad Mujagić i bivši fudbaler ovog kluba Adnan Fajić poginuli su u stravičnoj saobraćanoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Bosni i Hercegovini.

Automobil u kom se nalazilo pet fudbalera sleteo je s puta i završio u reci Uni. Trojica fudbalera su uspela da se izvuku iz vozila, dok su se dvojica nažalost utopila, prenosi portal "Radio Sarajevo".

Ekipe službe za spasavanje od ranih jutarnjih sati rade na vađenju olupine i tela stradalih iz reke.

O tragediji su se oglasili na Facebook strani GO SDP Bosanska Krupa:

"Dragi prijatelji, noćas se dogodila tragedija u Bosanskoj Otoci. Igrači NK Sloga iz Bosanske Otoke, njih pet su imali saobraćajnu nesreću i sleteli su sa puta pored mosta u Bosanskoj Otoci. Troje fudbalera uspelo se spasiti i izaći iz vozila, ali nažalost, u vodi su ostali naš član i kapiten Sloge, Nedžad Mujagić Džoni, zaposlen u JKP "10. juli", koji je radio na naplati računa za utrošenu vodu, i Fajić Adnan, sin Fajić Rizaha, nekadašnjeg fudbalera Sloge, koji je i sam nosio dres najdražeg kluba, inače zaposlen na benzinskoj pumpi Energopetrol. Ekipe službe za spašavanje na vodi i u vodi, kao i članovi Kajak-kanu kluba Kormoran, od jutarnjih sati rade na vađenju olupine i tela stradalih. Stradalima neka je veliki rahmet, a današnje predviđeno druženje članova i simpatizera GO SDP BiH planirano za 12.00 sati u Šujnovcu se do daljnjeg odlaže. Žalost velika" navodi se u objavi.

Sloga se takmiči u Drugoj ligi Federacije BIH i juče je u okviru 14. kola zabeležila pobedu protiv ekipe Brnaci 4:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track