FIFA I UEFA DOBIJAJU NOVOG ČLANA: Ako im ova reprezentacija zapadne za rivala, fudbaleri Srbije bi mogli da putuju kao u Ameriku!
Foto: Printskrin/Instagram

neverovatno

FIFA I UEFA DOBIJAJU NOVOG ČLANA: Ako im ova reprezentacija zapadne za rivala, fudbaleri Srbije bi mogli da putuju kao u Ameriku!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Grenlanda mogla bi da bude učesnik evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2030. koje će biti organizovano u Španiji, Portugalu i Maroku.

Grenland
foto: Printskrin/Instagram

Fudbal na Grenlandu se igra aktivno od 1959. godine, ali njihova selekcija još nije punopravni član FIFA, ali i to bi uskoro moglo da se završi. Na Grenlandu žele da njihova reprezentacija zaigra kvalifikacije za Mundijal 2030. godine, ali postoji jedan upitnik oko cele priče.

FIFA bi trebalo da usaglasi u kojoj će zoni zaigrati Grenland? Rukometne reprezentacije ove države sa severa igraju prvenstva Severne i Centralne Amerike, dok je recimo Grenland deo kraljevstva Danske kao i Farska Ostrva, tako da imaju mogućnost da igraju evropske kvalifikacije. Geografski su bliži severnoameričkom kontinetu, ali kulturno i jezički Evropi.

U slučaju da se na Grenlandu odluče za evropske kvalifikacije, postoji mogućnost da ih gledamo i u kvalifikacijama za EURO 2028. godine, ako postanu punopravni članovi UEFA. Prva zvezda je Matijas Kristensen koji igra za danski Helsingor, Rene Eriksen Petersen igra za Klaksvik na Farskim ostrvima, Adam Eijer igra za danski Koge, a Nemo Tomsen za Kolding.

Kurir sport

00:20

Aleksandar Mitrović na večitom derbiju u Štark Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track