GOTOVO JE! NOVAK DOBIO DRUGOG RIVALA U TORINU! Cicipas je ipak ODUSTAO - emotivno se raspao, pa objasnio šta mu se dogodilo!
Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

torino

GOTOVO JE! NOVAK DOBIO DRUGOG RIVALA U TORINU! Cicipas je ipak ODUSTAO - emotivno se raspao, pa objasnio šta mu se dogodilo!

Tenis -

Danas se dogodio veliko šok u Novakovoj grupi na Završnom mastersu u Torinu, pošto je Grk Stefanos Cicipas predao meč drugog kola Holgeru Runeu!

Rune je vodio posle početna tri gema rezultatom 2:1 kada je grčki teniser zatražio medicinsku pomoć. Pokušao je lekar da ga vrati u meč, ali se Cicipas nije osećao dobro, te je predao Runeu na opšte iznenađenje svih prisutnih.

Zbog toga, Stefanos Cicipas odlučio je da se povuče sa završnog Mastersa u Torinu.

Izvinjavam se svim navijačima i publici koja je danas došla da me podrži i isprati meč. Zaista sam potresen što nisam uspeo da završim meč. Bila bi šteta i ne ustupiti moje mesto nekom drugom da bar pokuša da uradi nešto do kraja ovog turnira,” kaže Cicipas – koga će u poslednjem meču grupne faze u četvrtak protiv Novaka Đokovića zameniti Hubert Hurkač.

Moji doktori i ostali oko mene su mi sugerisali proteklih dana da igram, dali su mi zeleno svetlo da idem i probam sam, tako da... Nažalost, osećao sam se užasno na terenu. Uradio sam sve što sam mogao na najbolji mogući način da budem spreman za ovaj meč, ali nije mi išlo. Mrzim kada se dese ovakve situacije gde sam primoran da predam meč, povučem se sa turnira. Nisam osoba koja voli da napušta teren usred meča. Teško mi je što ne mogu da završim ovaj turnir, za koji sam se toliko dugo pripremao, uverio sebe da sam u potpunosti spreman da igram najbolje i pokažem svoje igračke mogućnosti”, prenosi nam Cicipas.

Na pitanje – da li je osetio nešto čudno na zagrevanju, u prvom servis gemu – Cicipas odgovara:

“Trenirao sam standardno prethodnih dana. Nisam provodio mnogo vremena na terenu. Imao sam malo problema sa kretanjem, i leđa uglavnom utiču na moje kretanje. Teško je takmičiti se u meču bez kretanja – jer ovo je tenis – a ne pikado. Za mene je važno da budem u formi i da su mi leđa u dobrom stanju – ali je bol bio veliki. Prolazio sam kroz bolne periode tokom mečeva u prošlosti i tripio ga - ali ovo je očigledno bilo previše. Morao sam da donesem tešku odluku – i uradio ono što ste videli. Bol sam osetio u drugom gemu, ali i na zagrevanju prim mom servisu. Osetio sam veliku iritaciju i jak bol u leđima. U tom momentu mi se učinilo da neću moći da izdržim do kraja meča na terenu”, navodi Grk.

Na pitanje – da li je ovo kraj turnira za njega – i da li je svestan momenta kada se povredio – Stefanos odgovara:

“Turneja je veoma zahtevna. U situaciji smo da odigramo dosta mečeva tokom godine na veoma visokom nivou i intenzitetu. Ne postoji nijedan meč u sezoni koji je lak ili da možete da predvidite da će biti lak. Takvi mečevi se ne dešavaju tako često na turneji, i retke su pobede u kojima se izdominira uz veoma mali broj izgubljenih gemova. Verujem da se ovo najverovatnije desilo zbog nedostatka odmora, pravilne pripreme za velike događaje. Ja se trudim da tokom godine osvojim što više bodova, jurim što viši plasman – i guram sebe do krajnjih granica”, iskren je Cicipas.

“Verujem da je ovo što se desilo danas rezultata kombinacije nedostatka odmora i ne tako dobre pripreme, odnosno – preopterećenje. Veoma nesrećan događaj za mene – a ovo je već drugi put ovde u Torinu da moram da se povučem sa turnira. Retko kada mi se ranije dešavalo da sam morao da se povučem iz takmičenja. Definitivno me sve ovo mnogo boli jer je ovo turnir koji mi najviše znači, uključujući i grend slemove. Nisam u stanju da se takmičim na način na koji želim da se takmičim…” završava svoje obraćanje javnosti deprimirani Stefanos Cicipas.

Kurir sport / Vuk Brajović

Bonus video:

00:15

Novak u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track