HRVATSKI FUDBALER SRPSKOG POREKLA MORA NA ROBIJU ZBOG DETETA: Sraman potez ga tera iza rešetaka!
Foto: Printskrin/Instagram

dolijao

HRVATSKI FUDBALER SRPSKOG POREKLA MORA NA ROBIJU ZBOG DETETA: Sraman potez ga tera iza rešetaka!

Fudbal -

Boško Balaban, nekadašnji fudbalski reprezentativac Hrvatske, mora u zatvor.

Boško Balaban
foto: Printskrin/Instagram

Kako pišu hrvatski i belgijski mediji Boško Balaban (45) odbio je da plati 80.000 evra alimentacije u proteklih šest godina posle razvoda od bivše supruge Ive Radić.

Zbog toga će nekadašnji napadač Rijeke, zagrebačkog Dinama i nekolicine klubova biti priveden i moraće u zatvor. Prema odluci suda, Boško Balaban biće godinu dana iza rešetaka, a kazna mu kreće od januara sledeće godine.

Boško Balaban i Iva Radić službeno su se razveli 2019, a pre toga su dugi niz godina živeli odvojeno. Iva Radić je 1995. godine bila mis Hrvatske i četvrta na svetu, a Balabanu je rodila troje dece, ćerku Tašu i Tesu i sina Ivana. Odnedavno Iva Radić je u vezi sa srpskim biznismenom iz Beograda Nemanjom Vučinićem.

Sud u Zagrebu je 2021. godine osudio Boška Balabana na godinu dana zatvora, te na četiri godine uslovno nakon što nije isplatio oko 40.000 evra alimentacije. Balaban je tada prihvatio ponudu da u naredne dve godine otplati dugove za alimentaciju, ali to nije uradio.

Bivši fudbaler posjeduje nekretnine u Zagrebu, zatim u rodnoj Rijeci, kao i u još nekim mestima u Istri. U trenutku razvoda sve je prebacio u Bosnu i Hercegovinu, zemlju odakle su njegovi roditelji, pa supruga nije mogla da traži novac koji je zahtevala po razvodu.

Boško Balaban je srpskog porekla, a dres reprezentacije Hrvatske nosio je 35 puta i dao deset golova. Bio je učesnik EP u Portugalu 2004. i Mundijala u Nemačkoj 2006. godine. Pored Rijeke i Dinama igrao je za Aston Vilu, Briž, Panionios i Selangor iz Malezije, gde je i okončao karijeru. Poslednjih godina radio je kao fudbalski menadžer.

Kurir sport

01:49

RANKO STOJIĆ U USIJANJU DANA: Piksi je mnogo potrebniji Savezu, nego Savez Piksiju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track