SIMAPTIČNA MARI UŠLA U ISTORIJU BUNDESLIGE: Prva žena trener učesnika Lige šampiona! Spremna je da klub izvede iz krize (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram

za anale

SIMAPTIČNA MARI UŠLA U ISTORIJU BUNDESLIGE: Prva žena trener učesnika Lige šampiona! Spremna je da klub izvede iz krize (FOTO)

Fudbal -

Mari-Luiz Eta postala je prvi pomoćnik trenera fudbalera Union Berlina, kluba iz Nemačke.

Mari-Luiz Eta
foto: Printskrin/Instagram

Nekadašnja fudbalerka tako je ušla u istoriju Bundeslige kao prva žena pomoćnik nekog od timova elitnog ranga.

Bivši trener omladinskog tima Union Berlina Marko Grote imenovan je za vršioca dužnosti prvog trenera tima, nakon smene Ursa Fišera posle serije loših rezultata. Prvo što je uradio bilo je da pozove Mari-Luiz Etu u stručni štab.

Mari-Luiz Eta (31) bivša je fudbalerka Turbine iz Potsdama sa kojom je 2010. osvojila Ligu šampiona za žene i Verdera iz Bremena. Više puta je osvajala titulu u Nemačkoj i nacionalni kup.

Dosad je radila kao asistent u stručnom štabu omladinske ekipe Union Berlina, do 19 godina. Udata je za bivšeg fudbalera, danas trenera niželigaša Flenzburga Benjamina Eta.

Union Berlin je u velikoj krizi, iako se takmiči u Ligi šampiona. Ne ide im dobro u Bundesligi, nalaze se na poslednjem mestu u prvenstvu, sa svega šest osvojenih bodova. Izgubili su 13 od 14 utakmica u svim takmičenjima.

U Bundesligu Union Berlin ušao je 2019. godine, a prošle sezone zauzeli su četvrto mesto u prvenstvu, čime su izborili plasman u Ligu šampiona, u grupi sa Napolijem, Bragom i Realom.

Kurir sport

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track