POKAZIVALA ALBANSKOG ORLA, A ONDA UDARILA NA ZLATANA Fudbalerka koja je ime dobila po Kosovu UVREDILA Ibru, on je brutalno OHLADIO
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia, Nemanja Nikolić

željna pažnje

POKAZIVALA ALBANSKOG ORLA, A ONDA UDARILA NA ZLATANA Fudbalerka koja je ime dobila po Kosovu UVREDILA Ibru, on je brutalno OHLADIO

Fudbal -

Legendarni švedski golgeter Zlatan Ibrahimović poznat je po svom temperamentnom ponašanju i po tome što nikome ne ostaje dužan.

Tokom karijere suočavao se sa brojnim kritikama i uvek je imao brutalan odgovor, međutim, nakon napada Albanke sa švedskim pasošem odlučio je da promeni taktiku.

Kosovare Aslani, proslavljena fudbalska reprezentativka Švedske čiji roditelji su poreklom sa Kosova i Metohije, žestoko je uvredila legendarnog golgetera.

Naime, nakon Mundijala u Kataru, koji je izazvao dosta polemika na Zapadu zbog kršenja ljudskih prava u toj zemlji, Zlatan je domaćinu dao čistu desetku za organizaciju, što je razbesnelo njegovu koleginicu.

"Neću ni da trošim energiju na to jer je to bila jako neinteligentna izjava. Izabrati takav odgovor o društvenom problemu kada imaš poziciju da promeniš društvo, dovoljno govori o toj osobi", rekla je Aslani.

Na ovakve prozivke, kada su u pitanju muške kolege, Ibrahimović je uvek imao žestok odgovor, međutim, sada je očito shvatio da Aslani želi da privuče pažnju na sebe, pa je odlučio da je "iskulira", što je mnoge iznenadilo. Njeno mišljenje je toliko nebitno, da nije želeo da ga komentariše.

Kosovare Aslani
foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Aslani iza sebe ima izuzetno uspešnu fudbalsku karijeru. Zanimljivo, zbog pozicije u timu, ubojitosti i balkanskog porekla nosi nadimak "Ženski Ibrahimović"!

Njeni roditelji su Albanci sa Kosova, a 80-ih godina prošlog veka su se doselili u Švedsku. Rođena je u Švedskoj u Kristijanštadu, a ime je dobila po južnoj srpskoj pokrajini.

Asani je tokom karijere igrala za Linčepings, Čikago Red Stars, Kristijanstads, PSŽ i Mančester siti, Real Madrid i Milano.

Pažnju javnosti u Srbiji privukla je 2018. godine kada je gol protiv Ukrajine proslavila pokazivanjem dvoglavog orla. To je desilo nedugo nakon skandala na Mundijalu u Rusiji, kada su reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka na isti način provocirali fudbalere Srbije.

Kurir sport

00:11

Zlatan Ibrahimović slavi titulu uz hit Nade Topčagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track