UDARIĆE SVOJ NA SVOJE! Džaka i Šaćiri igraju na "ŽIVOT I SMRT" protiv LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Provokatori POLUDELI pred meč odluke!
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

nije im svejedno

UDARIĆE SVOJ NA SVOJE! Džaka i Šaćiri igraju na "ŽIVOT I SMRT" protiv LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Provokatori POLUDELI pred meč odluke!

Fudbal -

Reprezentacija Švajcarske imala je odličnu priliku da se zvanično plasira na Evropsko prvenstvo, ali umesto slavlja, nezadovoljstvo je viđeno u taboru "sajdžija" posle remija sa Izraelom u Mađarskoj (1:1) gde zemlja sa Bliskog Istoka igra utakmice zbog dobro poznate situacije u Gazi.

Posle četvrtog remija u pet utakmica Švajcarci imaju 16 bodova i dele prvo mesto sa Rumunijom koja se takođe nalazi na koti 16. Sada će izabranici Murata Jakina morati dobro da zapnu u utakmici sa "tzvr. Kosovom" koja se igra u subotu od 20.45 u Bernu.

Granit Džaka
foto: EPA Neil Hall

Kapiten i najiskusniji u timu zemje satova Granit Džaka bio je vidno nezadovoljan nakon meča, a igrač Bajera iz Leverkuzena je toliko bio besan da nije želeo da da izjavu okupljenih novinarima, a na pitanje da li će dati izjavu je samo odbrusio "Ne, valjda vidite to", iako je je oborio rekord po broju nastupa za državni tim, ukupno 119.

Vanja Milinković-Savić, Granit Džaka
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sada će protiv zemlje gde su mu rođeni roditelji morati da juri pobedu i plasman u Nemačku. Ono što je već opšte poznato za Švajcarsku jeste, da već tradicionalno imaju fudbalere albanskog porekla u svom sastavu, a u meču protiv "tzvr. Kosova" imaće ih pet. Pored dobro poznatih Džake i Šaćirija, u Bernu će još biti i Ardon Jašari, igrač Lucerna, čijim je dresom provocirana naša reprezentacija, zatim napadač Genka Andi Zećiri čiji su roditelji rođeni u Mahadžer Talinovcima kod Uroševca i Uran Bislimi koji je čak i odigrao dva meča za "tzvr. Kosovo", ali sada nastupa za "sajdžije".

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:57

LUDNICA NA ULICAMA BEOGRADA: Pogledajte slavlje srpskih navijača nakon plasmana Orlova u Katar! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track