ZVEZDA SE POHVALILA JEDNIM PODATKOM IZ EVROPE: Samo jedan klub iz Lige šampiona je bolji od crveno-belih!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

statistika

ZVEZDA SE POHVALILA JEDNIM PODATKOM IZ EVROPE: Samo jedan klub iz Lige šampiona je bolji od crveno-belih!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u prvenstvu prosečno upućuju osam udaraca u okvir gola rivala, i time iza sebe ostavljaju brojne evropske velikane.

Marko Stamenić, Mirko Ivanić, Omri Glazer
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedini klub iz Evrope koji je trenutno ispred crveno-belih tom parametru jeste holandski PSV Ajndhoven. Ravnopravna je Zvezda sa Bajernom, Seltikom i Fejenordom i upućuje osam udaraca u okvir gola rivala, te predstavlja konstantno opasnost po protivnika, piše zvanični sajt FK Crvena zvezda.

Govorilo se već o "xG kategoriji" (očekivani golovi) u kom Zvezda takođe prednjači, kako u Srbiji, tako i šire, ali o tome koliko crveno-belima nedostaje sreće u završnici, najbolje pokazuje parametar da od svih nabrojanih klubova, samo klub sa Marakane ima dva prvenstena poraza.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zapravo, Bajern i Seltik sa ovakvom statistikom, još nisu izgubili, dok Fejenord ima jedan poraz. Takođe, sve pomenute ekipe su lideri u svom prvenstvu, sem Fejenorda koji je iza PSV Ajndhovena, što još jednom potvrđuje da puleni Baraka Bahara definitivno nisu bili miljenici fortune ove jeseni.

Koliko je ovaj podatak dragocen, govori to da Mančester siti koji važi za najbolju ekipu na svetu, prosečno u prvenstvu upućuje sedam udaraca u okvir gola. Giganti poput Reala i Barselone su na šest, kao i PSŽ koji takođe ima neke od najboljih fudbalera na svetu.

Kurir sport

02:37

Osman Bukari posle utakmice sa Lajpcigom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track