POGLEDAJTE SE U OGLEDALO! Partizan ponovo primio PREKO 90 POENA i to od NAJGOREG napada u Evroligi! Ovako se NEĆE stići daleko!
Foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

evroliga

POGLEDAJTE SE U OGLEDALO! Partizan ponovo primio PREKO 90 POENA i to od NAJGOREG napada u Evroligi! Ovako se NEĆE stići daleko!

Košarka -

Tim Partizana projektovan je da uđe u top osam Evrolige i da odbrani titulu u ABA ligi. S tim u skladu, budžet je poprilično veći nego prošle sezone, pa su stručni štab i sportski direktor sastavili ekipu za koju smatraju da to može da uradi.

Cene ulaznica za mečeve crno-belih su znatno skuplje, očekivanja navijača su velika i oni iz evroligaškog meča u meč pune Štark arenu do poslednjeg mesta. Međutim, trenutno četa Željka Obradovića uopšte ne liči na grupu igrača koja može da se dokopa druge faze, o fajnal-foru da i ne govorimo. Propuštene su već tri dobre prilike da se ostvari dragocena pobeda u gostima, a poslednji poraz u Minhenu od Bajerna samo je potvrdio ono što je očigledno praktično već treću sezonu. Toliko se pisalo o tome da debelo škripi u defanzivi, da je već teško dodati nešto novo. Ipak, košarkaši Partizana s trenerom Željkom Obradovićem na čelu se baš svojski trude da ponude novi materijal.

Partizan, Bajern, Zek Ledej
foto: Philippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

Trenutno su crno-beli drugi najslabiji tim po broju primljenih poena u celoj Evroligi, za nijansu slabiji je samo Asvel, najgori su kada je u pitanju skok u napadu i skokovi ukupno. Tako se Bajern naskakao u sredu uveče, uhvatili su čak 39 lopti, od toga čak 13 u napadu, što im je donelo mnogo poena iz drugog napada. S druge strane, Partizan je ostvario mizerna tri skoka pod košem rivala.

Bajern ima najlošiji napad u Evroligi, ali to igrače Pabla Lasa nije sprečilo da napune koš Beograđana do vrha (94 poena). Uopšte, crno-beli su samo jednom sveli protivnika na mali broj poena, Asvel je ubacio samo 66, ostali su imali preko 90 ili blizu te brojke. Dakle, Obradović ne može da se osloni na odbranu, već isključivo na napad, u čemu je njegov tim odličan. Ali, očigledno, čim ofanziva malo zakaže, rival lagano stiže razliku i prelazi u vođstvo. Igrači Partizana treba da se zapitaju kako je momak koji je praktično juče došao u klub bio najbolji na parketu. Bekove Partizana treba da je sramota da im lekcije iz šutiranja drži centar Bruno Kaboklo. Anđušić, Avramović, Naneli i Jaramaz trojke su šutirali 0-10. Samo je Doužer pogodio jednu.

KK Partizan, Partizan, KK Bajern Minhen, Bajern Minhen
foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

Neverovatno je da je akutno očajan izbor pravljenja faulova, gde protivnik često dolazi u poziciju da ima i dodatno slobodno bacanje u situacijama kada još nije ispunjen bonus.

Kurir sport / Predrag Gajić

BONUS VIDEO:

00:06

Atmosfera pred meč Partizan - Cibona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track