IZRAELCI IGRAJU FUDBAL U SRBIJI I TO NA MARAKANI: UEFA, FS Srbije i Zvezda se složili! Nemanja Matić dolazi na voljeni stadion!
Foto: Starsport

zvanična odluka

IZRAELCI IGRAJU FUDBAL U SRBIJI I TO NA MARAKANI: UEFA, FS Srbije i Zvezda se složili! Nemanja Matić dolazi na voljeni stadion!

Fudbal -

Posle košarkaša Makabija iz Tel Aviva i Hapola iz Jerusalima i fudbaleri Makabija iz Haife igraće međunarodne utakmice u Beogradu.

Makabi Haifa
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

UEFA je potvrdila, a izraelski mediji objavili da će Makabi iz Haife utakmicu 5. kola Lige Evrope protiv Rena za koji igra Nemanja Matić odigrati u glavnom gradu Srbije. Makabi će biti domaćin na stadionu "Rajko Mitić" 30. novembra.

Klubovi iz Izraela posle izbijanja ratnih sukoba sa Palestinom međunarodne utakmice u raznim sportovima igraju van granica svoje zemlje. UEFA i FS Srbije su odobrili zahtev iz Izraela, posle molbe tamošnjeg predsednik Saveza Šina Zuarca.

Nemanja Matić
foto: Baptiste Autissier / Panoramic / Profimedia

Meč između Makabija iz Haife i Rena biće igran u četvrtak 30. novembra, bez publike iz bezbednosnih razloga i po instrukcijama nadležnih u Srbiji, pišu mediji iz Izraela. Samo dva dana ranije fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv Jang Bojsa ključnu utakmicu u Ligi šampiona, za ostanak u Evropi.

Čelnici Makabija iz Haife prvobitno su hteli da igraju na Kipru, ali nisu dobili odobrenje domaćina. Potom su se obratili Crvenoj zvezdi koju predvodi njihov bivši trener Barak Bahar i FS Srbije. Dobri odnosi dva kluba uslovili su da Izraelci dobiju garancije iz Srbije.

Barak Bahar
foto: Starsport©

Fudbaleri Makabija iz Haife zadovoljni su što će opet igrati u Beogradu, na popularnoj Marakani, gde su prošle godine eliminisali Crvenu zvezdu i plasirali se u Ligu šampiona.

- Biće veoma uzbudljivo vratiti se i igrati u Beogradu, gde smo ispisali istoriju kada smo se kvalifikovali za Ligu šampiona posle dramatičnih 2:2 protiv Crvene zvezde - rekli su fudbaleri Makabija iz Haife.

Izrael ima još jedan klub u Evropi Makabi iz Tel Aviva. I oni bi mogli da igraju u Beogradu.

Kurir sport

02:39

Kosta Nedeljković posle utakmice u Lajpcigu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track