OD FUDBALSKE ZVEZDE DO DNA! Komšije otkrile JEZIVE detalje: Stalno je PIJAN, spava ISPRED KUĆE, povraća, budi se u IZMETU...
Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia

slom

OD FUDBALSKE ZVEZDE DO DNA! Komšije otkrile JEZIVE detalje: Stalno je PIJAN, spava ISPRED KUĆE, povraća, budi se u IZMETU...

Fudbal -

Martin Fenin (36) svojevremeno bio je najveća zvezda fudbala u Češkoj, ujedno igrač kojem su mnogi predviđali veliku karijeru.

Martin Fenin
foto: Printskrin/Instagram

Nažalost, Martin Fenin se odao porocima, nije umeo da se nosi sa slavom i velikim novcem, tako da je dotakao dno. Komšije i bivši prijatelji za njega danas kažu da je bitanga i propalica.

Martin Fenin zaigrao je reprezentaciju Češke na Svetskom prvenstvu 2007, za igrače do 20 godina. Bio je impresivan, pokazao je sav raskošan fudbalski talenat koji je posedovao i odmah je zapao za oko mnogim skautima.

Bio je na korak od potpisa za Juventus, ali je u poslednjem trenutku ipak izabrao Ajntraht iz Frankfurta. Imao je neverovatan debi, jer je u prvoj utakmici postigao tri gola. Nema medija u Nemačkoj koji tada nije u hvalospevima pisao o Martinu Feninu.

Došao je i do A reprezentacije Češke, zaigrao uz Petera Čeha, Jana Kolera, Mareka Jankulovskog, Tomasa Rosickog, Tomasa Ujfalušija...

Međutim, sa transferom u veliki klub stigla je i ogromna plata, a samim tim i problemi, konkretno s alkoholom. Usledila je i depresija, loši ljudi sa kojima se družio. Nedisciplina i stalna pijančenja koštali su Martina Fenina velike karijere. Stalno je bio povređen i na kraju je propao.

Pre dve godine Čeh je odlučio da otvorenije priča o svojim problemima. Istakao je da je utehu nalazio u alkoholu.

- Kada sam imao problema, uvek sam posezao za alkoholom. To je bilo moje rešenje za sve. Najgore je bilo što se o tome nisam nikome poverio. Zatvorio sam se u sebe i nisam pričao o svojim poteškoćama.

Pokušao je da se promeni, ali nije uspeo. Oženio se policajkom koja ima ćerkicu iz prvog braka. Imao je želju da se okuša u MMA, vredno trenirao, ali se vratio starim i lošim navikama.

- Često dolazi kući pijan, a čak je nekoliko puta ležao ispred vrata stana. Ponekad spava u svom crnom mercedesu u javnim garažama, a oko auta mu se pojavi povraćka i izmet - bez ustezanja pričaju Martinove komšije.

Posle odlaska iz Ajntrahta karijeru je pokušao da pokrene u Energi Kotbusu, potom se vratio u Češku, obukao dres Slavije iz Praga, a onda i Teplica. Međutim, sunovrat je bio toliki da ni odlazak u nuižerazredne klubove, francuski Istr, nemački Hemnicer i češku Zbrojovku nisu pomogli.

Godine 2011. Martin Fenin doživeo je nesreću u kojoj je pod uticajem alkohola pao sa balkona hotelske sobe. Nakon toga je prebačen u bolnicu sa izlivom krvi u mozak.

- Pio sam tablete za spavanje i zalivao ih alkoholom. To je luda kombinacija. Opet, nisam imao nameru da se ubijem - rekao je u jednom od intervjua.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir sport / A.R.

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track