ORLIĆI PONOVO NEMOĆNI! Mladi fudbaleri Srbije nisu popravili utisak iz Notingema - Engleska opet napunila mrežu Ilića
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA EP

ORLIĆI PONOVO NEMOĆNI! Mladi fudbaleri Srbije nisu popravili utisak iz Notingema - Engleska opet napunila mrežu Ilića

Fudbal -

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (U21) ubedljivo je poražena od Engleske sa 0:3 u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Posle katastrofe u Notingemu, mali fudbaleri Srbije nisu izvukli mnogo pouka, pa su i na domaćem terenu dozvolili protivniku laganu šetnju pred golom Ilića koji je loptu iz mreže morao da vadi čak tri puta.

Gosti su na odmor otišli sa lepom zalihom za koju se pobrinuo Džejms Mekati - prvo u petom minutu susreta, a onda i 14 minuta kasnije. Dvostruki strelac je oba pogotka postigao na skoro identičan način - odbrana Srbije je "ispala", naši fudbaleri su kasnili u bloku i obezbedili fudbaleru Sitija lak put do gola, i to dva puta!

U nastavku Englezi nisu mnogo pritiskali, čuvali su rezultat, a ritam utakmice je opao. Ipak, po povratku sa pauze, u 55. minutu stigli su do još ubedljivijeg vođstva - ovog puta precizan je bio Harvi Eliot i to sa ivice kaznenog prostora. Šutirao je snažno, a Ilić nije uspeo da se "izbori" sa loptom koja mu je proklizala kroz ruke i završla u mreži.

Izabranici Ljubinka Drulovića su bezuspešno pokušavali da poprave utisak do kraja meča, dok su gosti bili zadovoljni učinjenim.

U narednom kolu, Srbija će dočekati Luksemburg, dok će Engleska ugostiti Severnu Irsku.

U-21, U21, Orlići
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+3. minut - Kraj meča! SRBIJA - ENGLESKA 0:3

90. minut - Igraće se još tri minuta.

86. minut - Ritam utakmice je potpuno opao! Engleska strpljivo čeka kraj meča, dok naši momci bezuspešno pokušavaju da poprave utisak.

71. minut - Gosti nastavljaju da napadaju "orliće" sa svih strana, ali pošto imaju rezultat, to čine bez opterećenja.

55. minut - GOL! Engelska vodi 3:0 - Harvi Eliot je probao sa ivice kaznenog prostora, šutirao i lopta je prošla kroz ruke golama Ilića i završila u mreži.

53. minut - ŠANSA ZA ENGLESKU! Mekati opet pokušava i opet greška naše odbrane - potpuno su zaboravili na igrača koji je već postigao dva gola i ostavili ga da samuje u šesnaestercu! Srećom po nas lopta završava preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Orlići, Srbija, Engleska
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

43. minut - Pritisak Engleske se nastavlja, igra se uglavnom odvija pred golom "orlića" koji uspešno odolevaju svim naletima.

34. minut - Usporio je tempo utakmice, na TSC Areni nije bilo mnogo uzbuđenja posle drugog gola Engleza.

23. minut - ŠANSA ZA SRBIJU! Imali su naši momci priliku da smanje rezultat, ali je udarac izblokiran.

19. minut - GOL! GOSTI DUPLIRALI PREDNOST! Ponovo je mrežu pogodio Džejms Mekati. Još jednom je Matić pogrešio, kasnio je u bloku, a Mekati je lagano, sa preko 20 metara matirao golmana naše selekcije.

5. minut - GOL! ENGELSKA VODI POGOTKOM IZ PRVE ŠANSE NA MEČU! Na isteku petog minuta "orlići" su uspeli da prime gol! Mekati je ukrao loptu pred golom Ilića, šutirao je, lopta se odbila preko našeg golmana i završila je u mreži.

17.00 - Meč je počeo!

UOČI MEČA

Podsetimo, u prethodnom susretu "orlići" su doživeli totalni debakl - primili su čak devet golova! Sada, mladi fudbaleri Srbije imaju novog selektora, Ljubinka Drulovića pod čijom "dirigentskom palicom" će pokušati da poprave utisak od prošlog puta.

Srbija je upisala dve pobede u ostale dve utakmice - protiv Azerbejdžana sa 2:0 i Severne Irske sa 2:1.

Englezi su na šest bodova iz tri utakmice - osim pobede protiv Srbije, savladali su i Luksemburg (3:0), ali su poraženi od Ukrajinaca sa 3:2, čime su sebi ugrozili mesto na EURO, s obzirom da Ukrajinci trenutno imaju 12 bodova iz četiri utakmice.

Plasman na prvenstvo Evrope će obezbediti samo prvoplasirana reprezentacija u grupi, dok i druga ima šanse da se tamo nađe kroz poredak drugoplasiranih selekcija.

(Kurir sport)

Bonus video:

00:52

SRBIJO SLAVI - ORLIĆI SU ŠAMPIONI EVROPE: Mladi košarkaši Srbije srušili Španiju i osvojili ZLATO na EP u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track