"ZNALI SMO DA NEĆE BITI LAKO" Prve reči Piksija posle plasmana na Evropsko prvenstvo - selektor Orlova ne krije oduševljenje!
Foto: Starsport

veliki uspeh

"ZNALI SMO DA NEĆE BITI LAKO" Prve reči Piksija posle plasmana na Evropsko prvenstvo - selektor Orlova ne krije oduševljenje!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo pošto je danas u Leskovcu pobedila selekciju Bugarske.

Način na koji smo otišli na EURO nije baš najsjajniji! Srbija je odigrala samo 2:2 protiv Bugarske u Leskovcu u meču poslednjeg kola kvalifikacija!

Srbija je bila odlična u prvih 20 minuta, ali od tog momenta usledilo je rasulo u igri naše reprezentacije. Očajnih 60 minuta... Nedopustivo, bez žara, energije, totalno odusutno... E, tako je delovala Srbija. Bugari su preokretnili rezultat i poveli sa 2:1! Mislili smo da je u pitanju košmar. Iako su Mađari u tim momentima vodili i samim tim smo bili i dalje na EURO, utisak je bio više nego gorak.

Nakon utakmice, utiske je sumirao selektor Orlova, Dragan Stojković Piksi:

- Ovo je veliki dan za srpski fudbal! Ova zemlja je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitam svojim momcima koji su danas odradili posao i borili se do samog kraja. Čestitke svima, srećni smo i zdavoljni - rekao je Piksi i potom dodao:

- Ja sam juče rekao da će biti zanimljiva utakmica za gledanje i da neće biti lako. Ostvarili smo povoljan rezultat koji je dovoljan da nas odvede na Evropsko prvenstvo, i to je najvažnije.

Uspeli su Bugari da preokrenu rezultat u Leskovcu, ali je izjednačujući gol za naš tim postigao Srđan Babić.

- Kontilosali smo utakmicu u prvom poluvremenu, stvarali šanse, poveli sa 1:0... Znali smo da neće biti lako. Dogodile su nam se greške kod prvog i drugog kola Bugara, ali smo uspeli da se izdignemo. Nije lako na psihološkom planu igrati ovakve utakmice. Verovali smo da možemo do drugog kola i uspeli smo u tome.

Kurir sport

Bonus video:

00:17

Atmosfera pred početak meča Srbija - Bugarska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track