SEDMORICA IGRAČA ZVEZDE POGAĐALA PROTIV VOJVODINE: Ko je iz aktuelnog sastava pored Kataija i Kange bio strelac protiv Novosađana
Foto: www.crvenazvezdafk.com

statistika

SEDMORICA IGRAČA ZVEZDE POGAĐALA PROTIV VOJVODINE: Ko je iz aktuelnog sastava pored Kataija i Kange bio strelac protiv Novosađana

Fudbal -

FK Crvena zvezda u subotu, 25. novembra od 16.00 časova gostuje Vojvodini na stadionu “Karađorđe” u okviru 16. kola Superlige Srbije.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Očekujemo još jedan fudbalski spektakl u Novom Sadu, a beogradski crveno-beli su uvek maksimalno raspoloženi za duele protiv “Stare dame”, s obzirom na to da su čak sedmorica aktuelnih prvotimaca Zvezde tresla mrežu Vojvodine.

Izabranici Baraka Bahara predstojeće subote nastavljaju borbu u domaćem šampionatu. Zvezda i Vojvodina su odigrali najviše utakmica u klupskoj istoriji. Manir Crvene zvezde jeste ofanzivan i napadački fudbal, što nam svedoči gol razlika postavljena kroz istoriju međusobnih okršaja beogradskih i novosadskih crveno-belih, a ista glasi 399:217 u korist ekipe iz Ljutice Bogdana 1A.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Udeo u priloženoj statistici imaju i aktuelni igrači. Trenutno su Aleksandar Katai i Gelor Kanga fudbaleri sa najboljim učinkom protiv Vojvodine. Zvezdina desetka i omaleni Gabonac su postigli po tri gola, jedan manje u odnosu na njih brzonogi Osman Bukari i izraziti tehničar Žan Filip Kraso.

Naime, Katai je izuzetno inspirisan kada igra u Novom Sadu, dao je dva lepa gola. Pogađao je fudbaler rođen 1991. godine u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golmanom i direktno iz slobodnog udarca. Slično je bilo i na Marakani kada je na utakmici u čast legendarnog Siniše Mihajlovića - lobovao golmana Vojvodine i zaslužio da mu publika na Marakani skandira. Sa druge strane, Kangina specijalnost jeste prekid, a protiv Vojvodine dao je dva gola sa bele tačke, kao i jedan fenomenalnim udarcem sa distance u sezoni 2017/18 na stadionu "Rajko Mitić".

Aleksandar Dragović, Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Takođe, Aleksandar Dragović je znao da bude neumoljiv na “Karađorđu”. Sigurno da navijači pamte pobedonosni pogodak stamenog štopera na gostujućem terenu. Nema dileme da je to jedan od dražih golova kapitena Crvene zvezde, jer se radi o njegovoj debitantskoj sezoni u crveno-belom dresu. Treba napomenuti i Kingsa Kangvu koji je prethodne sezone doneo važna tri boda timu na Marakani golom protiv Vojvodine u finišu meča lucidnim volej udarcem.

Imali su na prethodnim mečevima velikih problema igrači Vojvodine da sačuvaju hitronogog Bukarija, koji je dva puta zatresao mrežu na najvećem srpskom stadionu. Na startu ove takmičarske godine u ubedljivoj pobedi protiv Vojvodine veliki doprinos su dali dvostruki strelac Žan Filip Kraso i Vladimir Lučić koji je tada postigao prvenac na zvaničnim mečevima za klub u kome je ponikao.

Kurir sport

01:25

Vladimir Lučić posle poraza od Sitija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track