KRAJINOVIĆ VERUJE U EKIPU: Srbija ima veliku šansu da osvoji Dejvis kup
Foto: AP Photo/Ng Han Guan

DEJVIS KUP

KRAJINOVIĆ VERUJE U EKIPU: Srbija ima veliku šansu da osvoji Dejvis kup

Tenis -

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da ekipa treba da iskoristi to što će Novak Đoković igrati u Dejvis kupu i da ima velike šanse za trijumf u tom takmičenju.

"Atmosfera u ekipi je super, svi smo spremni. Imali smo nekoliko treninga u Beogradu, ovde smo došli u nedelju, a danas će nam se priključiti i Novak. Kompletni smo, svi su zdravi, jako motivisani i veruju da možemo da osvojimo Dejvis kup", rekao je Krajinović za RTS.

salatara
foto: Reuters

Teniseri Srbije u četvrtak od 16 časova igraju u Malagi protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa i pokušaće da osvoje drugu titulu posle 2010. godine.

Ekipi se posle osvajanja titule na završnom ATP tuniru u Torinu priključio i prvi teniser sveta Novak Đoković, koji bi trebalo danas da trenira.

"Gledali smo finale, pratili sve rezultate, mislimo da je očekivano osvojio. Radujem se njegovom dolasku, drago mi je što je igrao jako dobro i što ovde dolazi kao osvajač Mastersa. Danas će mu biti prvi trening ovde, a u četvrtak očekujemo i meč", naveo je Krajinović.

On je dodao da je u Malagu došao kao podrška i sparing partner.

"Ima sličnosti kao i 2010. godine, zato sam i ja ovde došao iako nisam igrao šest meseci, ali ću biti podrška i sparing partner. Tu je i Janko Tipsarević, tako da je skoro cela ekipa iz 2010. na okupu. Treba iskoristiti to što je Novak ovde, Kecmanović, Lajović i Đere takođe igraju jako dobro, šanse su nam velike", naveo je Krajinović.

Krajinović je rekao da je Velika Britanija težak protivik, uprkos tome što neće igrati Endi Marej i Danijel Evans.

"Nemaju Mareja i Evansa, ali imaju Norija i Drejpera koji su levoruki i jako dobri teniseri. Moramo da se fokusiramo i da budemo koncentrisani na singl jer su u dublu jako dobri", rekao je Krajinović.

Teniser Miomir Kecmanović rekao je da je atmosfera u ekipi dobra, da se svi lepo slažu i treniraju i da očekuje težak i dobar meč protiv Velike Britanije.

Miomir Kecmanović
foto: EPA/PETER SCHNEIDER

On je rekao da uz iskustvo i savete selektora Viktora Troickog i Đokovića, ekipi mnogo znači i prisustvo bivšeg reprezentativca Janka Tipsarevića.

"Svaki njihov savet je dragocen. Mnogo puta su bili u ovakvoj situaciji, više nego mi i svaki savet nam znači. Moramo da delujemo ozbiljno i da igramo. Na nama je sada da donesemo 'salataru' u Srbiju i nadam se da ćemo u tome uspeti", naveo je Kecmanović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track