SPAVAO SA NAOMI KEMBEL I KARMEN ELEKTROM, SPISKAO MILIONE... "Srpski Džordž Best" je na današnji dan postao KULTNI HEROJ Engleske!
Foto: PPAUK / Shutterstock Editorial / Profimedia, EPA / Justin Lane, Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

ovo se ne zaboravlja

SPAVAO SA NAOMI KEMBEL I KARMEN ELEKTROM, SPISKAO MILIONE... "Srpski Džordž Best" je na današnji dan postao KULTNI HEROJ Engleske!

Fudbal -

Na današnji dan pre tačno 28 godina, proslavljeni srpski fudbaler Saša Đani Ćurčić spektakularnim golom osvojio je srca navijača Boltona za sva vremena.

Tog 22. novembra 1995. godine Čelsi je dočekao na Stamford Bridžu ekipu Boltona i posle samo 10-ak minuta igre kontroverzni srpski fudbaler postigao je jedan od najlepših golova u engleskom fudbalu.

Dobio je loptu negde na polovini terena i krenuo u neverovatan slalom. Fudbaleri Čelsija su padali oko njega. Odmah je prevario dvojicu i nastavio da juriša ka golu. Obišao je potom još jednog igrača, a onda dodao loptu do Alana Tompsona, koji mu je odmah vratio pas. Na kraju je usledila fantastična završnica Đanija i gol.

Nakon ovog gola Đani je postao kultni heroj Boltona, ljubimac navijača, a njegovi nestašluci van terena samo su ojačali tu neverovatnu ljubav. Zvali su ga "Srpski Džordž Best".

Pre nekoliko godina čuveni "Dejli mejl" je napravio listu od 50 igrača Premijer lige koji su stekli status kultnih heroja, a na visokom sedmom mestu našao se Đani Ćurčić. Plasman se odnosio upravo na vreme koje je Đani proveo u Boltonu.

Saša Ćurčić, Saša Ćurčić Đani
foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Nažalost, njegov klub te sezone nije uspeo da izbori opstanak, pa je srpski fudbaler prešao u Aston Vilu za četiri miliona funti. Kasnije je igrao i za Kristal Palas, a karijeru je završio u 29. godini.

Đani je jednom prilikom priznao da je odlazak iz Boltona bila njegova najveća greška u karijeri.

Luda životna priča

Đani je, bez dileme, jedinstvena figura u svetu fudbala.

Posedovao je ogroman talenat, koji, kako i sam priznaje, nije u potpunosti iskoristio. Luda glava ga je koštala blistavije karijere, ali i ovako itekako ima čime da se pohvali.

Ćurčić je dete OFK Beograda, odakle je 1993. došao u Partizan, a dve godine kasnije počela je njegova ostrvska odiseja. Igrao je za Bolton, Aston Vilu i Kristal Palas, pre nego što je 1999. na kratko otišao u američki Metro Stars, kasnije i u škotski Madervel. I to je bilo to što se fudbala tiče.

Za reprezentaciju je odigrao 13 utakmica i postigao jedan gol.

Đanijev put je mogao da bude i drugačiji. Prema sopstvenom priznanju, malo je nedostajalo da, umesto u Partizan, ode u Zvezdu.

On je otkrio da je imao završen transfer sa crveno-belima, pre nego što je potpisao za crno-bele. Tadašnji predsednik Zvezde Dragan Džajić, prema Đanijevim rečima, bio je oduševljen njegovim fudbalskim kvalitetima.

"Sa OFK Beogradom sam pobedio Crvenu zvezdu na Marakani, a Zoran Lončar je dao dva gola. Bili su šampioni Evrope, a mi smo ih pobedili. Utakmicu je gledao Dragan Džajić. Trebalo je da pređem u Zvezdu. Čak je sve bilo dogovoreno, a onda je neko Džaji rekao da sam ja novi Milko Đurovski. I Džaja je na kraju odustao", izjavio je svojevremeno Saša Ćurčić i dodao:

"Posle kada sam prešao u Partizan, Džaja je izjavio, bez one kurtoazije, da su mojim angažovanjem crno-beli napravili sjajan potez. Ostao sam njegov neispunjeni san".

Saša Đani Ćurčić, Đani Ćurčić
foto: Starsport©

U Engleskoj je stekao status "kultnog heroja"! Godine 1995. prešao je iz Partizana za milion i po funti u Bolton. Navijači Boltona su ga zvali "Srpski Džordž Best", a „Dejli mejl“ podsećao je da je sa legendarnim napadačem delio i ljubav prema lepšem polu. Pošto se povukao u 29. godini, Ćurčić je izjavio:

"Ne bih potpisao za drugi klub ni da mi ponude 15 miliona dolara. Ipak, predomislio bih se da mi ponude 15 žena iz svih krajeva sveta"…

Đani je oduvek imao specifičan pogleda na svet.

"Uvek sam mislio da tu nešto nije u redu. Ja sa osnovnom školom, kao fudbaler, zarađujem 10.000, a jedan doktor, magistar, profesor... 100 evra nedeljno. To je nerealno i nisam mogao da se pomirim sa tim", govorio je Ćurčić.

Priznao je da je u ormanu imao milion evra u garderobi. Za majice je plaćao 1.400 funti, jakne 7.000 funti, a za "versaće" odela po 3.000 funti.

Ćurčić je ispričao i da je u Engleskoj trošio za veče i po 100.000 funti za šampanjac koji su drugi pili, jer voli da drugima ugađa.

U centar pažnje srpske javnosti dospeo je i 2007, kada je učestvovao u "Velikom bratu", gde je i pobedio i osvojio 100.000 evra.

Buran ljubavni život

Čuveni fudbaler kontroverznim izjavama uvek je privlačio pažnju javnosti. Jednom prilikom je bez trunke ustezanja otkrio detalje iz svojih burnih veza sa svetski poznatim modelima.

Pošto su mu manekenke fetiš, Naomi Kembel mu je oduvek bila velika želja. Tu želja mu se na kraju i ispunila, ali ne onako kako je zamišljao.

"Ona je vatreni navijač Kristal palasa, pa je došla na jednu našu utakmicu. Posle meča smo se upoznali u VIP baru. Nekoliko dana kasnije, napravio sam žurku i pozvao je da dođe. Posle toga smo počeli da se viđamo, ali nije htela da mi da prvog dana, teška je ona žena. Tek posle dvadesetog izlaska pristala je da spava sa mnom. Imali smo seks tridesetak puta. Vrh je u krevetu", otrkio je Đani svojevremeno u razgovoru za "Informer" i onda otkrio zašto mu se Naomi zgadila.

Naomi Kembel
foto: Profimedia

"Gadljiv sam na ženske dlake! Kada ih vidim po stanu, život mi se smuči, a Naomi ih je svuda ostavljala. Mnogo je neuredna, kao i sve manekenke. Ne skine šminku, a legne u krevet. Odvratno! Takve šutnem odmah u dupe i kažem da spavaju na balkonu. Pored toga što je aljkava, voli i da šmrče, pa sam često imao incidente. Vređa kućne pomoćnice, gađa ih pepeljarom, sve redom psuje... Pravila je skandale i po diskotekama, pa sam odlučio da iskuliram viđanja sa njom", iskren je Đani na koji će jednu manekenku pamtiti do kraja života.

"Bio sam i sa Evom Hercigovom, ali Karmen Elektra je najbolja u se*su. Sa njom sam imao vratolomije do sedam ujutru na bazenu. Ona je najluđa od svih", pohvalio jednom prilikom se Đani.

Kurir sport

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track