FSS BEZ MILOSTI PREMA NOVOM PAZARU! Kurir saznaje: Pazarci KAŽNJENI zbog haosa protiv Partizana! Ovo im NIKAKO NE TOLERIŠU
Foto: Starsport

UKINUTA USLOVNA KAZNA

FSS BEZ MILOSTI PREMA NOVOM PAZARU! Kurir saznaje: Pazarci KAŽNJENI zbog haosa protiv Partizana! Ovo im NIKAKO NE TOLERIŠU

Fudbal -

Disciplinska i Etička komisija Fudbalskog saveza Srbije je, na današnjoj sednici, odlučila da Novom Pazaru aktivira uslovnu kaznu odigravanja pet prvenstvenih utakmica na svom stadionu bez prisustva publike izrečenu pre nesto vise od mesec dana, saznaje Kurir.

Podsetimo Pazarci su zbog incidenata i, gotovo, jednočasovnog prekida utakmice sa Vojvodinom kažnjeni odigravanjem dve utakmice bez publike i jos pet uslovno na godinu dana. Na drugom susretu bez publike protiv Partizana, odigranom 06. novembra kraj Jošanice, domaćini su učinili nove prekršaje i Komisiji, koju vodi predsednik Ivan Nikolić, nije preostalo ništa drugo već da opozove uslovnu kaznu.

Meču sa crno-belima prisustvovalo je znatno vise ljudi od broja (150, uključujući igrače i stručni štab obe ekipe) koji je dozvoljen prilikom odigravanja utakmica bez publike. Upravo su oni posle utakmice vređali i provocirali trenera Partizana, Igora Duljaja, a prilikom izmene i pogrdno skandirali prvotimcu Beograđana, Bibrasu Nathu.

Novi Pazar
foto: Starsport

Pored ovoga zabeleženi su i neprihvatljivi postupci i transparenti sa jasnom političkom i verskom konotacijom.

Radnički sa Novog Beograda i Tekstilac su novčano kažnjeni sa 100.000, odnosno 39.000 dinara. Odžacani su nagomilali kartone u meču sa Slobodom, dok su popularni majstori prošli znatno lošije. Posle odlaska Dejana Rađenovica na tri uzastopne prvenstvene utakmice nisu imali šefa strucnog staba, te je ekipu vodio ovlašćeni službeni predstavnik, Aca Bulic, bez obzira na prisustvo pomoćnog trenera Vladete Tomića.

Na ovaj način su Novobeograđani učinili dvostruke prekršaje u duelima sa Metalcem i Inđijom kraj Studentskog grada, odnosno gostovanju na Ubu.

Suspendovan je Zoran Kostić, prvi strateg OFK Vršca i do donošenja odluke neće biti u mogućnosti da sa klupe predvodi svoje fudbalere. Zanimljivo, njemu je zbog akumulacije četiri žuta kartona bila izrečena automstska zabrana obavljanja dužnosti, ali ga to nije sprečilo da pre početka duela sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, boravi u svlačionici, daje savete i praktično vodi ekipu sa tribina za sve vreme trajanja utakmice, uz konstantno glasno negodovanje, začinjeno psovkama i uvredama na račun službenih lica.

Nakon dostavljanja izjave i sprovedenog disciplinskog postupka, na narednoj sednici ovog tela bice mu određena sankcija.

Kurir sport

Bonus video:

03:38

FK NOVI PAZAR predstavio Marka Šćepovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track