ŠVAJCARCI NAPISALI SRAMAN TEKST O CRVENOJ ZVEZDI: A, izvor za to im - OGNJEN VRANJEŠ!
Foto: Starsport

kakve gluposti

ŠVAJCARCI NAPISALI SRAMAN TEKST O CRVENOJ ZVEZDI: A, izvor za to im - OGNJEN VRANJEŠ!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Berna - Aleksandar Radonić

Švajcarski mediji posvetili su veliku pažnju utakmici između Jang Bojsa i Crvene zvezde koja će biti igrana večeras od 21.00 čas.

Prednjačio je naravno list "Blik" koji je i ranijih godina, kada je fudbalska reprezentacija Srbije bila u pitanju, stvarao atmosferu linča. Kao i do sada nisu propustili priliku da ocrne prvaka Evrope iz 1991.godine.

U krajnje negativnom kontekstu pisali su da "srpski fudbal i Crvena zvezda tonu u haos", što je i naslov teksta, pominjali su i navijače Crvene zvezde koji su navodno ljuti na trenera Baraka Bahara zbog slabih rezultata.

U prilog "haosu" kako autor teksta naziva stanje u Crvenoj zvezdi i srpskom fudbalu, navodi sledeće stvari. Pominje izjavu Ognjena Vranješa, bivšeg fudbalera Zvezde, koji je trenera Bahara optužio da ne vodi treninge.

Isto tako, autor navodi, da je Crvena zvezda sebi dopustila da angažuje Korejca Hvana za 5,5 miliona evra, što je najskuplji transfer u istoriji kluba. Kao da je bivšem prvaku Evrope zabranjeno da napravi takav transfer...

Dalje, autor piše da Crvena zvezda "rasprodaje talentovane igrače od 18 godina" umesto da ih forsira u prvom timu, jer tako mora da krpa finansijske rupe. Ne znamo da li Jang Bojs ima ijednog tinejdžera u ekipi, a kamoli u startnih 11.

Tekst pod naslovom "Ovo je za trenera Vikija najvažnija utakmica" analizuje Crvenu zvezdu i Jang Bojsa i daje savete za švajcarskog stručnjaka, kako da dođe do pobede protiv prvaka Srbije.

novine
foto: Printscreen

Tu je i intervju sa napadačem Žanom Pjerom Nsameom koji je dao 137 golova za Jang Bojs, ali nijedan u Ligi šampiona. Fudbaler želi da maler prekine protiv Crvene zvezde, jer će zameniti standardnog centarfora, povređenog Sedrika Itena. Kaže, da se za ovaj važan meč priprema čitajući Bibliju.

Ostali švajcarski mediji poput "Berner cajtunga" i "NZZ" takođe pišu o navijačima Crvene zvezde, konstatuju da Rafael Viki igra najvažniji meč u svojoj trenerskoj karijeri, čime stavljaju dodatni pritisak na prvog stručnjaka Jang Bojsa.

Tu je i priča o Mešaku Eliji, još jednom napadaču Jang Bojsa, za koga novinari konstatuju da bi mogao biti ključni igrač u redovima prvaka Švajcarske protiv Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track