ZVEZDA I JANG BOJS NE ZNAJU ZA POBEDU: Četiri fudbalera crveno-belih znaju kako treba rešiti tim uz Berna!
Foto: Starsport

liga šampiona

ZVEZDA I JANG BOJS NE ZNAJU ZA POBEDU: Četiri fudbalera crveno-belih znaju kako treba rešiti tim uz Berna!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Berna - Aleksandar Radonić

Crvena zvezda i Jang Bojs dosad su odigrali tri utakmice u novijoj istoriji i sve tri su završene remijem.

Prvi put dva kluba su se sastala u leto 2019. u plej-ofu Lige šampiona. U Bernu je bilo 2:2, a u Beogradu 1:1, pa je Crvena zvezda predvođena trenerom Vladanom Milojevićem, zahvaljujući većem broju golova datom u gostima, prošla drugi put u grupnu fazu Lige šampiona.

Za Crvenu zvezdu tada su igrali: Milan Borjan,Marko Gobeljić, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Milan Rodić, Alberto Kanjas, Mirko Ivanić, Mateo Garsija, Marko Marin, Aleksa Vukanović i Ričmond Boaći. Šansu su još dobili Tomane, Žander i Njegoš Petrović. Golovima Miloša Degeneka i Matea Garsije, Crvena zvezda se vratila sa gostovanja sa rezultatom 2:2.

Crvena zvezda, Jang Bojs
foto: Nemanja Nikolić

U revanšu na dupke punoj Marakani, utakmicu protiv Jang Bojsa Crvena zvezda je počela u sledećem sastavu: Milan Borjan, Marko Gobeljić, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Milan Rodić, Alberto Kanjas, Dušan Jovančić, Mateo Garsija, Marko Marin, Aleksa Vukanović, Ričmond Boaći. Priliku da zaigraju imali su još: Mirko Ivanić, Tomane i El Fardu Ben koji je postigao autogol i zaradio crveni karton.

Crvena zvezda, Jang bojs
foto: Nemanja Nikolić

Na kraju bilo je 1:1, za erupciju radosti i oduševljenje Zvezdinih navijača.

Iz tih utakmica, od pre četiri godine u sastavu Crvene zvezde su četvorica igrača: Mirko Ivanić, Milan Rodić, Miloš Degenek i Nemanja Milunović. Prva dvojica su starteri, Ivanić i Rodić su ključni igrači trenera Baraka Bahara, dok su Degenek i Milunović skrajnuti i imaju mizernu minutažu ove sezone.

Večeras u startnih 11 protiv Jang Bojsa biće Mirko Ivanić i Milan Rodić. Sigurno je da obojica imaju određeno iskustvo koje će im pomoći, zašto da ne, da Crvena zvezda dođe i do trijumfa u Bernu, čime bi praktično obezbedila evropsko proleće u Ligi Evrope.

Kurir sport

Bonus video:

00:21

Gužva pred utakmicu Zvezda - Jang Bojs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track