JEDINA OPCIJA ZA VEČERAS JE POBEDA, VERUJEM DA ĆE ZVEZDA ZABLISTATI! Nikoslav Bjegović: Crveno-beli ne smeju da upadnu u ovu zamku
Foto: Kurir

JEDINA OPCIJA ZA VEČERAS JE POBEDA, VERUJEM DA ĆE ZVEZDA ZABLISTATI! Nikoslav Bjegović: Crveno-beli ne smeju da upadnu u ovu zamku

Fudbal -

Crvena zvezda večeras treba da igra na pobedu, iako i nerešen ishod može značiti prolaz dalje. Poslednje kolo biće teško i danas moramo sve karte da bacimo na pozitivan ishod, odnosno tri boda, poručuje za Kurir Nikoslav Bjegović, nekadašnji fudbaler crveno-belih.

Kakva su Vaša očekivanja, vezano za ishod meča, da li smatrate da će Zvezda kalkulisati ili ići na pobedu?

- Kako su u prethodnom periodu uložena značajna finansijska sredstva FK Crvena zvezda, radi pojačanja igračkog kadra i trenera sa stručnim štabom,a sve sa primarnim ciljem obezbeđivanja mesta u ligi Evrope na proleće, verujem da će Zvezda večeras zablistati u punom sjaju. Očekujem pozitivan ishod meča. Iako Zvezdi i nerešen ishod može značiti prolaz dalje, uzimajući u obzir da znamo da u poslednjem kolu Mančester siti dolazi u Beograd, jedina opcija za večeras je pobeda.

Kakvu igru očekujete?

- Verujem da ćemo veceras uživati u jednoj borbenoj igri, punoj ritma, brzine sa obe strane, uz značajan broj duela na sredini terena.Smatram da nas očekuje otvoren fudbal, agresivan-napadački sa dosta šansi i golova.

Od kojih igrača iz oba kluba najviše očekujete?

- Iskreno se nadam da će na visini zadatka biti golman Glazer, uz želju da Zvezdina deca, Lučić i Mijatović donesu pobedu svom timu. Ne treba nepotrebno zanemariti Ivanića i Kangu, s obzirom na to da oni poseduju individualni kvalitet i uvek mogu da reše pitanje pobednika. Sigurno da igračima Crvene Zvezde najveća opasnost dolazi od reprezentativca Konga, brzog Elie i visokog Kamerunca Nsame.

U kakvoj su trenutno formi jedan i drugi klub pred ovaku znacajnu utakmicu?

- I Zvezda i Jang Bojs su u prvenstvu drugi na tabeli. Zvezda u prvenstvu beleži pobede, ali nažalost sama igra nije na nivou očekivanog i onog što smo navikli od Zvezde. S druge strane, Jang Bojs je prošlog vikenda pretrpeo bolan poraz u gostima kod Ciriha, što je rezultiralo gubitkom prvog mesta na tabeli. Sigurno da će biti oslabljeni neigranjem 5 standardnih igrača i verujem da će stručni štab Zvezde to prepoznati i iskoristiti.

Šta nam govore izjave oba trenera?

Barak nam je svojom izjavom jasno poručio da Zvezda ide na pobedu uz agresivnu igru i dodatni pritisak na zadnju liniju Jang Bojsa, sa ciljem i željom da prvi stigne do vođstva. Rafael Viki svojom izjavom pokušava psihološki da utiče na igrače Zvezde time što, ne dajući prednost svom klubu želi da dovede do opuštanja u redovima Zvezde i time možda umanji njihovu nameru za izuzetno agresivnim pristupom igre.

Na centru nama poznati Sudija, Vaše mišljenje?

- Na centru je sudija, Holanđanin Dani Makeli, koji nam je ostao u lepom sećanju posle utakmice koju je reprezentacija Srbije odigrala u Beogradu protiv Portugala za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Neka nam mišljenje o njemu ostane nepromenjeno i posle večerasnje utakmice.

Kako ste i sami igrali za Švajcarski klub Lucern, možete li nam reći, kakva je Švajcarska fudbalska nacija i koliko ulažu u fudbal?

- Švajcarski klubovi ulažu u infrastrukturu, jer imaju jaku podršku sa tribina, dovode mlade, perspektivne, brze,jake igrače, vrlo često sa teritorije afričkog kontigenta. Crvenoj Zvezdi bih poželeo sreću i obezbeđeno proleće i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track