NEJPIR PRIMA MILIONE, A STATISTIKA MU JE KATASTROFALNA! Novi igrači večitih potpuno podbacili, došli u "hajpu" a igraju UŽASNO!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

novajlije

NEJPIR PRIMA MILIONE, A STATISTIKA MU JE KATASTROFALNA! Novi igrači večitih potpuno podbacili, došli u "hajpu" a igraju UŽASNO!

Košarka -

Srpski evroligaši znatno su povećali budžete za ovu sezonu, doveli skupa pojačanja, ali su posle deset kola u Evroligi daleko ispod crte koja je granica za fajnal-ejt.

Partizan ima skor 4-6 i nalazi se na 13. mestu, a Zvezda 3-7 i ona je tek 16. od 18 ekipa. Navijači večitih, posebno crveno-belih, razočarani su, mnogi smatraju da selekcija igrača nije dobro urađena i da pojačanja nisu opravdala očekivanja.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Frenk Kaminski
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Ne možemo u potpunosti da se oslonimo na statistiku da bismo doneli konačan sud o nekom igraču, ali ona u košarci mnogo toga pokazuje. Trenutno, kada je u pitanju indeks korisnosti, samo jedan novajlija je među 50, i to centar Crvene zvezde Džoel Bolomboj, koji je 36. Najbolje plasirani ruki Partizana je Frenk Kaminski - 59. Ako uzmemo u obzir uloženi novac, odnosno platu i učinak na terenu, onda je plej Crvene zvezde Šabaz Nejpijer ubedljivo najveći promašaj.

Šabaz Nejpir
foto: Starsport

Amerikanac je statistički tek 103, a tu su negde njegov saigrač Rokas Gedraitis (104) i Partizanov Pi Džej Doužer (101).

Međutim, svi oni imaju mnogo manje plate od Šabaza, za koga se nezvanično navodilo da prima preko dva miliona evra godišnje. Slabo se kotiraju Adam Hanga (Zvezda - 123), Jago dos Santos (Zvezda - 138) i Mateuš Ponitka (Partizan - 165), najslabiji kod crno-belih. Više se očekivalo od povratnika u evropsku košarku Marka Simonovića, ali centar crveno-belih se uklopio u sivilo rezultata ekipe, pa je tako tek 160.

Čast da drži fenjer kod novajlija pripala je centru ekipe s Malog Kalemegdana Majku Tobiju - reprezentativac Slovenije i bivši košarkaš Barselone je 174. U obzir nismo uzimalo povratnike u Zvezdu i Partizan, a niko od njih nije opravdao očekivanja.

Indeks korisnosti novajlija večitih

36. Džoel Bolomboj (C. zvezda) 12,6

59. Frenk Kaminski (Partizan) 10,6

70. Miloš Teodosić (C. zvezda)10,0

101. Pi Džej Doužer (Partizan) 7,5

103. Šabaz Nejpijer (C. zvezda) 7,2

104. Rokas Gedraitis (C. zvezda) 7,2

123. Adam Hanga (C. zvezda) 6,0

138. Jago dos Santos (C. zvezda) 5,0

160. Marko Simonović (C. zvezda) 3,0

165. Mateuš Ponitka (Partizan)2,8

174. Majk Tobi (C. zvezda) 2,4

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track