ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Dragović jedina svetla tačka!
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Liga šampiona

ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Dragović jedina svetla tačka!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Berna - Aleksandar Radonić

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Jang Bojsa sa 2:0 u 5. kolu grupe G Lige šampiona i ostali bez šansi za nastup u Ligi Evrope na proleće.

Evo kako je Kurir ocenio nastup crveno - belih u Bernu.

Jang Bojs
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Omri Glazer 5,5

Najslabija partija Izraelca ove jeseni. U prvom poluvremenu nije imao nijednu intervenciju. U drugom delu daleko bolji, odbranio je sve udarce na njegov gol. Nažalost, u ovoj utakmici nije mogao da interveniše ni kod jednog od dva primljena gola.

Kosta Nedeljković 5,5

Bio je hrabar, ali bezopasan po gol protivnika. Teško se nosio sa snažnim Monteirom po desnoj strani. Veliko iskustvo za mladog momka koji još nije punoletan i koji će sigurno u narednim sezonama biti bolji.

Aleksandar Dragović 6

Jedini fudbaler u timu Crvene zvezde koji zaslužuje prelaznu ocenu. Komandovao je odbranom kao pravi lider ekipe. Trudio se da pozitivno utiče na saigrače, međutim slabo su ga ispratili. Veliki će biti problem za Zvezdu kad on ode, jer jednostavno u ovom timu nema igrača koji bi mogao da ga zameni.

Naser Điga 5,5

Hrabra partija mladog defanzivca. Imao je nekoliko grešaka, ali je znao da ih ispravi što dovoljno govori o njegovom karakteru. Rvao se bukvalno sa snažnim i korpulentnim napadačima Jang Bojsa celu utakmicu. Deluje kao Zvezdina perspektiva.

Milan Rodić 5

Evidentno je bilo da nema svežinu i da je pauza ostavila traga na njemu. Tužno je bilo gledati ga kako ga Elija olako pretrčava. Podsetio je na Španca Kanjasa u duelu Zvezde protiv Totenhema u Londonu pre četiri godine. Momak sa najdužim stažom u Zvezdi surovi je profesionalac, ali biologija jednostavno čini svoje.

Srđan Mijailović 5

U prvom delu ga nije bilo nigde, nekako je lutao između linija, pokušavao da pokrpa rupe Stamenića i Hvana, ali nije uspevao. Malo je prodisao u drugom delu, međutim zbog taktičkih varijanti morao je napolje. Daleko bolje se snalazi na mestu zadnjeg veznog, nego na poziciji desnog beka.

Marko Stamenić 5 Nijedan duel nije dobio na sredini terena u direktnom okršaju sa izuzetno prgavim Filipom Ugrinićem. Jednostavno je bio na brisanom prostoru, totalno beskoristan. Prosto je neverovatno gde se izgubio onaj momak sa početka sezone koji je plenio agresivnošću i lucidnim potezima. Logičan potez bio je da mora na klupu, jer nijednom potezom nije doprinosio Zvezdi.

Hvan In Bom 5

Nešto slično kao i Stambenić, ali za nijansu bolji i to samo za ofanzivu. Štose tiče pas igre bio je očajan. Imao je stativu i još jedan dobar potez i to je sve od najskupljeg fudbalera Crvene zvezde. Previše skromno za momka koji je trebalo da protivnike poput Jang Bojsa rešava bez problema, a ne da ga igrač poput Nijasea lako uvede u nervozu i problem.

Osman Bukari 5,5

Moglo je ovo da bude njegovo veče, međutim dozvolio je sebi da posle propuštenog zicera upadne u negativan mod. Takav nije bio opasnost za gol Jang Bojsa. Držao ga je Bahar do kraja utakmice, ali opšti je utisak da Bukari previše "carini" loptu i da bi daleko korisniji da više radi za ekipu. Da je danas pogodio dva zicera koja je imao, verovatno bi već ove zime sebi obezbedio ugovor u Premijer ligi, a Zvezdi premiju od 15 miliona evra.

Mirko Ivanić 5

Ne snalazi se najbolje po levoj strani to je evidentno. Uopšte nije bio opasan po gol protivnika kao ranije, što je dokaz da nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Bio je meta protivničkih štopera koji ga nisu štedeli. Može se reći da je na ovoj utakmici bio i žrtva očajne taktike i postavke igre trenera Baraka Bahara.

Šerif Endijaj 5

Nastavio je da promašuje zicere po ustaljenom pravilu i da trenira živce Zvezdinim navijačima. Nije opravdao nijedan uložen dinar, a kamoli evro. Posle promašenih šansi bio je lak plen za Kamaru, štopera domaćina, koji ga je posle toga stavio u džep. Stoga i ne čudi što je zamenjen na poluvremenu, jer je blago rečeno bio više nego očajan.

Jovan Mijatović 5,5

Od 46.minuta umesto Endijaja. Kakve je dve šansu promašio u Bernu, sigurno je da će sanjati Jang Bojs. Pokazao je da kao klinac iz Zvezdine škole zaslužuje pre da igra od skupo plaćenog Endijaja. Bio je daleko opasniji po gol protivnika od Senegalca.

Žan Filip Kraso 5

Od 58.minuta umesto Ivanića. I on je mogao da se proslavi da je rešio zicer. Šutirao je očajno, pravo u golmana, u situaciji kada je mogao da bira gde će smestiti loptu. Posle toga je davio loptu i gotovo da je bio bezopasan po gol rivala.

Vladimir Lučić 5,5

Od 59.minuta umesto Stamenića. Sa nekoliko dobrih poteza pokazao je kvalitet, ali ponovo nije imao završnicu. Onaj detalj koji igrača top klase odvaja od osrednjeg i prosečnog. Jasno je da mora mnogo da radi na sebi, da posle igranja u Ligi šampiona još više zapne.

Aleksandar Katai / Od 83.minuta umesto Mijailovića. Premalo vremena na terenu da bi dobio ocenu.

Gelor Kanga /

Od 90. minuta umesto Hvana. Premalo vremena na terenu da bi dobio ocenu. Potcenjivački je bilo uvoditi ga u sudijskoj nadoknadi, samo iz razloga da pipne loptu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track