LJUDINA! Mirko Ivanić JEDNIM POTEZOM dao PRIMER svima: Povreda ga NIJE ZAUSTAVILA da pokaže POŠTOVANJE prema novinarima i Delijama
Foto: www.crvenazvezdafk.com

gospodin

LJUDINA! Mirko Ivanić JEDNIM POTEZOM dao PRIMER svima: Povreda ga NIJE ZAUSTAVILA da pokaže POŠTOVANJE prema novinarima i Delijama

Fudbal -

Da je dres Crvene zvezde težak kao tuč dokazano je kroz istoriju. U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne unizi, po onoj srpskoj narodnoj.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mirko Ivanić ostaće zauvek upisan u istoriji FK Crvena zvezda kao igrač lepog vaspitanja i više nego profesionalnog odnosa na terenu. Da je u prvom redu čovek, a onda i vrhunski fudbaler pokazao je posle utakmice u Bernu i poraza od Jang Bojsa (0:2).

Evo jedne scene koja to potvrđuje. Srpski novinari prilično dugo stajali su u miks zoni iščekujući dolazak fudbalera Crvene zvezde, kako bi uzeli izjave. Niko se nije pojavljivao, a ako bi i prošao, gledao je da skrajne pogled i što pre pobegne od javnosti. Ne shvatajući da njihovu izjavu željno iščekuje na stotine hiljada navijača nekadašnjeg prvaka Evrope iz 1991. godine. Sramotno i nevaspitano ponašanje.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

A, onda je kroz miks zonu vidno šepajući i hramljući, vukući torbu prošao Mirko Ivanić. Autor ovog teksta pitao je Zvezdinog fudbalera može li makar malo da stane i kaže koju reč. Nije mu bilo svejedno, imao je veliki otok na nozi, posle mesarskog starta Šeik Nijasea.

- Moram na terapiju, stvarno mi nije dobro. Imam veliki otok na nozi - rekao je u prvi mah Mirko Ivanić.

I niko mu ne bi zamerio da je i prošao dalje prema klupskom autobusu. Odgovorio je ljudski, vaspitano, onako kako je poneo iz kuće, onako kako treba i mora da se ponaša i ophodi fudbaler Crvene zvezde, kluba koji je 1991. godine bio šampion Evrope. Za razliku od kapitena koji se nije udostojio da odgovori na molbe srpskih novinara da da izjavu. Čak se nije udostojio da se okrene i pristojno kaže da je već dao izjavu za TV, iako je pre toga strpljivo nekoliko minuta govorio za švajcarske medije na nemačkom jeziku.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Okrenuo se Mirko Ivanić i prozborio:

- Dobro, treba da dam izjavu. U pravu ste. Toliko vas je došlo ovde u Švajcarsku, prešli ste toliki put.

Stao je Mirko Ivanić pred kamere, okupilo se oko 20 kolega iz Srbije i onda je počelo. Iako ga je bolela noga, strpljivo je odgovarao na svako novinarsko pitanje. A, šta je rekao o utakmici protiv Jang Bojsa i Crvenoj zvezdi, mogli ste da pročitati ovde na portalu Kurira.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pokazao je Mirko Ivanić kako treba da se ponaša fudbaler Crvene zvezde, pokazao je još jednom šta za njega predstavlja crveno-beli dres i kakvu ulogu treba da imaju igrači kluba sa Marakane kada je javnost u pitanju. Ne zbog novinara, već zbog armije navijača najpopularnijeg kluba u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i dijaspori u Zapadnoj Evropi.

Mirko Ivanić - lepo vaspitan i pristojan momak. Zvezdaš. Gospodin, kakvi su bili oni koji su stvarali istoriju Crvene zvezde, istinske veličine kluba - Rajko Mitić, Kosta Tomašević, Srđan Mrkušić, Bora Kostić, Dragan Džajić, Milan Janković, Vladimir Jugović... Čovek sa manirima, fudbalerčina i ljudina u pravom smislu.

Kurir sport/A. Radonić

02:14

Ivanić posle poraza od Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track