NISAM OVO NI SANJAO! Arteta blistao posle razbijanja rivala u LŠ: Kada tim želi da pobedi, da ne primi gol...
Foto: EPA/ISABEL INFANTES

Liga šampiona

NISAM OVO NI SANJAO! Arteta blistao posle razbijanja rivala u LŠ: Kada tim želi da pobedi, da ne primi gol...

Fudbal -

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta pohvalio je "agresivnost i odlučnost" svojih igrača tokom ubedljive pobede protiv Lansa, koja je njegovom timu donela plasman u osminu finala Lige šampiona.

Arsenal je slavio na svom terenu protiv Lansa sa 6:0 i kao prvi u Grupi B obezbedio prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. Ekipa Mikela Artete je već do 27. minuta utakmice vodila sa velikih 4:0.

"Nisam ovo ni sanjao. Imali smo priliku da prođemo dalje kao prvi u grupi i uradili smo to na ubedljiv način protiv zaista dobrog tima", rekao je Arteta na konferenciji za novinare posle meča.

"Ekipa je od starta pokazala dosta agresivnosti, odlučnosti da ide na pobedu. Sve je išlo u dobrom pravcu, posebno prvih 30 minuta. Veoma sam srećan što smo dobili ovaj meč, odradilo smo posao", dodao je on.

Arteti se posebno dopala želja za pobedom koju su pokazali njegovi igrači, posebno Gabrijel Žezus koji je proslavio poslednji zvižduk sudije na meču kao da je postigao gol.

"Kada tim ima takav govor tela, doživljavajući svaku akciju i svaki meč kao mi, to donosi dobre stvari... Tim želi da pobedi, da ne primi gol, i to je mentalitet koji nam treba da postanemo bolji", naveo je Arteta.

Lans je, pred poslednje kolo, treći na tabeli Grupe B sa pet bodova.

Bio je ovo najteži poraz nekog francuskog tima u evropskim takmičenjima od onog koji je Parma nanela Bordou (6:0) u martu 1999. godine u Kupu Uefa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track