PREŽIVEO PAKAO I TORTURU, SADA MORA NA SUD! Srbina NAPALO obezbeđenje, on UZVRATIO, pa proveo noć u ZATVORU: Skandal dobija EPILOG
Foto: Screenshot

nastavlja se drama

PREŽIVEO PAKAO I TORTURU, SADA MORA NA SUD! Srbina NAPALO obezbeđenje, on UZVRATIO, pa proveo noć u ZATVORU: Skandal dobija EPILOG

Fudbal -

Holandsko tužilaštvo objavilo je da će 11. januara 2024. godine otpočeti suđenje srpskom fudbaleru Radovanu Pankovu zbog "prekomerne upotrebe sile" u sukobu sa obezbeđenjem posle meča Lige Evrope između Legije iz Varšave za koju on igra i AZ Alkmara.

Taj meč je u Holandiji odigran 5. oktobra, a posle utakmice je došlo do sukoba u kojima su privedeni nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i Portugalac Žosue, za koga se još ne zna kada će početi da mu se sudi. Obojicu su noć posle meča proveli u pritvoru, a čak je i premijer Poljske reagovao kako i bili pušteni. Pankov tvrdi da je reagovao u samoodbrani i da su redali napali ekspediciju Legije, a nakon izlaska iz pritvora izdao je saopštenje.

- Želim da se zahvalim svim Legionarima, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsedniku Darijušu Mioduskom. Sada sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu. Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovek, kao i svi Poljaci koji uspešno sebe predstavljaju širom sveta. Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada smatram Varšavu i Poljskom mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti - poručio je Radovan Pankov u zvaničnom saopštenju.

1 / 4 Foto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon svega vrlo brzo se oglasio i Portugalac Žosue koji je bio napadnut zajedno sa Pankovom. On još čeka poziv holandskih vlasti da se pojavi na sudu.

- Bila je to užasna noć. Nikada nisam doživeo ništa tako loše, tako nepravedno. A verujte mi, prošao sam svašta u životu. Te sate, neizvesnost i strahove koji su me tada pratili ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Izašao sam iz zatvora, ali trebaće mi neko vreme da se psihički oporavim. Znam da moram živeti s tim, ali s druge strane voleo bih ga se rešiti, kao i svih stvari koje sam tada nosio - rekao je Portugalac za sajt sportfakty.wp.pl.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track