"OPALA MI JE KOSA I SVE DLAKE SA TELA" Bivši reprezentativac Hrvatske progovorio o UŽASNOJ BOLESTI koja ga je zadesila!
Foto: Pressefoto Baumann / imago sportfotodienst / Profimedia

ispovest

"OPALA MI JE KOSA I SVE DLAKE SA TELA" Bivši reprezentativac Hrvatske progovorio o UŽASNOJ BOLESTI koja ga je zadesila!

Fudbal -

Bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske, Ivan Klasnić, otvoreno je govorio o svojoj borbi sa zdravstvenim problemima.

Proslavljeni fudbaler Verdera ima 43 godine i čak tri transplantacije bubrega iza sebe.

Njegov život se potpuno promenio 2006. godine kada su mu dijagnostifikovani problemi sa bubrezima.

Najpre mu je presađen majčin bubreg, koji je njegovo telo odbacilo. Nakon osam nedelja dobio je bubreg od oca i taj je funkcionisao devet i po godina, a onda je morao i na treću transplantaciju.

Zbog zdravstvenih problema koji su ga zadesili njegov organizam je oslabio, pa ga je napao i virus zbog koga je ostao bez kose i danas izgleda neprepoznatljivo.

Ivan Klasnić
foto: Profimedia

Ipak, u razgovoru za hrvatsku "Novu TV" ističe da se sada oseća dobro.

"Mogu da kažem, iako je danas hladno, osećam se odlično, zdrav sam i to je najbitnije. Kosa je opala, imao sam neki virus koji nema veze sa bubregom, celo telo mi je ostalo bez dlaka, ali polako se vraćam u normalu", rekao je Klasnić.

Ivan Klasnić
foto: Printskrin/Instagram

Tužio Verder

Klasnić je izašao kao pobednik iz sudskog spora sa Verderom koji je vođen punih 13 godine. Tri puta je operisan, a njegovo telo odbilo je bubrege oca i majke, te je prihvatilo tek treću transplantaciju.

Klasnić je sedam godina proveo u Verderu, a onda su počeli bubrezi da mu otkazuju. On je 2005. godine otišao na rutinsku operaciju slepog creva, a lekari Verdera nisu uspeli da prepoznaju nepravilnosti u funkcionisanju bubrega, što je dovelo do toga da izgubi oba organa.

Do svega je došlo posle greške klupskog lekara Geta Dimanskog (61) kojeg je Klasnić tužio i posle punih 12 godina dočekao presudu. Sudski proces se vodio i protiv interniste Manje Guhe i Hermana Holchutera, koji je u toku procesa preminuo.

Oni se terete da su prekasno dijagnostifikovali Ivanov problem sa bubrezima i da su ga pogrešno lečili zbog čega je morao da prođe čak tri transplantacije.

"Taj novac meni neće vratiti moje zdravlje, no neka to bude slučaj zbog kog će lekari po nemačkim sportskim klubovima pažljivije iščitavati nalaze sportista o kojima brinu od ovih Verderovih. A ja sam ih tužio da nisu dobro interpretirali moje nalaze koji nisu bili dobri i da potom nisu uradili ono što je bilo potrebno", rekao je svojevremeno Klasnić.

Kurir sport/J.M.

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track