ČESTO NIJE U STANJU DA DOBRO TRENIRA, ŠTETA! Hrvat izbacio Radonjića iz tima, pa poručio: UNIŠTAVA KARIJERU, žao nam je
Foto: SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

KRITIKE

ČESTO NIJE U STANJU DA DOBRO TRENIRA, ŠTETA! Hrvat izbacio Radonjića iz tima, pa poručio: UNIŠTAVA KARIJERU, žao nam je

Fudbal -

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić izbačen je sa treninga Torina zbog "nedovoljnog zalaganja" i zato ga trener Ivan Jurić nije uvrstio u tim za meč protiv Atalante (3:0), a njegova sudbina na severu Italije je i te kako neizvesna.

Iako je mnogima taj potez delovao kao poruka Radonjiću da može da ide iz Torina već u januaru, javio se sportski direktor i protivrečio Juriću, što će reći da ima onih koji još veruju u srpskog fudbalera.

Ipak, Davide Vanjati ne može da određuje Ivanu Juriću ko će igrati, a ko neće, tako da je samo na Hrvatu da odluči da li će pružiti i treću šansu Radonjiću, sa kojim je i tokom prošle sezone bio u sukobu.

I odmah posle meča mu je poručio da se smiri, kao i šta treba da uradi da bi se vratio u tim.

- Prošle sezone odigrao je najveći broj utakmica otkako igra fudbal, dali smo mu sve što smo mogli. Često nije u stanju dobro da trenira, što je neprihvatljivo za fudbal ovog nivoa. Žao nam je zbog njega jer je igrač vrhunskog nivoa, a on uništava svoju karijeru. Trebalo je da sledi primer Nikole Vlašića, koji je rastao u teškim trenucima. Šteta je, nadam se da može to da razume... - poručio je Jurić svom fudbaleru.

Nemanja Radonjić
foto: Profimedia/Nderim Kaceli

Podsetimo, tokom prošle sezone, Jurić je uveo Radonjića u igru protiv Juventusa i zamenio ga posle petnaestak minuta jer nije bio dovoljno angažovan u odbrani, pa ga je kritikovao u javnosti, nakon čega se Nišlija malo "trgnuo", ali to nije bilo preterano dugog maha.

Radonjić je inače ove sezone odigrao tek deset utakmica za Torino i postigao je tri gola, međutim taman kada je delovalo da bi ovo mogla da bude njegova najbolja sezona u Italiji - od početka oktobra jedva da je sakupio 11 minuta.

Deluje da je usled toga došlo i do svađe sa Jurićem.

Podsetimo, on je karijeru počeo u Partizanu, pa je preko Akademije Hadži stigao do Rome, Empolija, a onda i Čukaričkog. Uspon je krenuo u dresu Crvene zvezde 2017. godine, pa je za godinu dana volšebno uvećao svoju vrednost na 12 miliona evra odlaskom u Marsej. Selio se na pozajmice u Hertu, Benfiku i Torino, a "bikovi" su ga potom otkupili.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track