Zvezda jedva preživela Niš

Za dlaku

Zvezda jedva preživela Niš

Fudbal -
Crveno-beli golom štopera Milana Jovanovića u 89. minutu pobedili Radnički i plasirali se u osminu finala Kupa Srbije

Opet se provukli.Kažu da se neko rodi pod srećnom zvezdom, a ove sezone pod jednom takvom igra Crvena zvezda. Još se pamti debitantski het-trik Ognjena Mudrinskog i srećna pobeda nad Radničkim od 3:2 u 93. minutu, a Nišlije su opet morale da priznaju poraz protiv branioca trofeja u Kupu Srbije.Na Čairu 12.000Crveno-beli su pakao Čaira, na kome se juče okupilo 12.000 ljudi, preživeli golom štopera Milana Jovanovića minut pre kraja regularnog dela meča i plasirali se u osminu finala fudbalskog Kupa Srbije. Do tog trenutka mirisalo je da će se Radnički kvalifikovati za narednu rundu jer je u drugom poluvremenu potpuno nadigrao Beograđane.Zvezda je počela odlično i u prvih 45 minuta nije dala domaćinu da diše. Posle jednog neubedljivog pokušaja Aleksandra Pantića loptu je spretno prihvatio Luka Milunović i utrčavši u kazneni prostor doveo goste u vođstvo. Nastavak je doneo potpunu promenu na terenu, a golman Kirovski bio je izložen rafalnoj paljbi Nišlija.Milijaš opet asistentSudija Vlado Glođović mogao je da svira i penal za domaće kada je Mijailović neoprezno uklizao s leđa protivničkom igraču. Ofanziva se isplatila Radničkom u 77. minutu kada je posle kornera Ranđelović izjednačio. Korner je, međutim, bio srećan i za Zvezdu. Gotovo na isti način na koji je Mudrinski u prvenstvu doneo pobedu u Kuli Jovanović je glavom savladao golmana, naravno, nakon Milijaševog centaršuta.

Milunović napokon strelac
Milunović napokon strelac

Janković: Strpljen, spasenTrener Crvene zvezde Aleksandar Janković priznao je da je njegov tim imao dosta sreće u Nišu.- Izgubili smo kontrolu igre dobrih pola sata. Pokušali smo to da sprečimo, ali smo ušli u neizvesnu završnicu. Pokazali da imamo strpljenja i da neizvesne mečeve rešavamo hladne glave - rekao je Janković.

Kup Srbije1/16 finalaKovačevac - Hajduk K2:4 (0:3)Novi Sad - Radnički 19231:0 (1:0)OFK Beograd - Sloga5:0 (2:0)Sloboda PS - Inđija0:1 (0:1)Borac - Kolubara5:4p (0:0)Mladenovac - Spartak0:1 (0:0)Teleoptik - Javor7:8p (0:0)Mladost L - Novi Pazar4:6p (2:2, 1:1)Radnički N - Crvena zvezda1:2 (0:1)Vojvodina - Donji Srem1:0 (0:0)Timok - Rad0:2 (0:2)Bežanija - Jagodina0:2 (0:0)Dunav SB - Metalac1:4 (1:1)Čukarički - BSK Borča1:0 (1:0)Smederevo - Napredak5:4p (0:0)Partizan - Proleter4:1 (4:0)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track