Karabatić namestio utakmicu!

Skandal u Francuskoj

Karabatić namestio utakmicu!

Ostali sportovi -
Rukometaši Monpeljea, među kojima i najbolji igrač sveta, ilegalno se kladili da će izgubiti i tako zaradili oko 200.000 €

Skandal.Rukometaši Monpeljea, rivala Partizana u Ligi šampiona, navodno su umešani u veliki kladioničarski skandal. Među osumnjičenima je i jedan od najboljih rukometaša na svetu Nikola Karabatić, naše gore list, koji je, kako je prenela TV stanica Frans 3, sa saigračima uplatio novac na poraz svoje ekipe u 24. kolu prošlosezonskog prvenstva. Pored njega, pod sumnjom je još sedam rukometaša, među kojima su i dvojica reprezentativaca, osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, a spekuliše se da je reč o Samuelu Honrubiji i Vilijamu Akambraju.Poraz u tom trenutku već sigurnog šampiona Monpeljea na gostovanju Sison-Renu nije izazvao preveliku pažnju javnosti u prvom trenutku. Međutim, otkriveno je da su devojke i žene osmorice igrača i još nekoliko zaposlenih u klubu uplatile skoro 5.000 evra na poraz šampionske ekipe. Rezultat je bio 31:28, a kvota na trijumf domaćih 45, pa je zarada iznosila oko 200.000 evra.Monpelje se ove sezone takmiči s Partizanom u Ligi šampiona.

Crno-beli danas igraju u MoskviRukometaši Partizana večeras u Moskvi počinju učešće u Ligi šampiona. Crno-bele od 18.30 časova dočekuje ekipa Čehovski medvedi, koja je pre dve sezone igrala na fajnal foru Evrolige i koju čini većina reprezentativaca Rusije. Zanimljivo je da će ovo biti prva utakmica koju će Partizan odigrati u Rusiji.- Postali smo redovan učesnik Evrolige. Ovo nam je druga sezona zaredom. Mislim da nije realno da očekujemo da ćemo se plasirati u drugi krug, jer smo opet u verovatno najtežoj grupi - rekao je trener Partizana Aleksandar Brković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track