NE MOGU, A DA NE POMENU SRBIJU! Novi ispad Splićana i to u Zagrebu! Zbog ove poruke su bili kažnjavani i fudbaleri Hajduka
Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

KOMŠIJE

NE MOGU, A DA NE POMENU SRBIJU! Novi ispad Splićana i to u Zagrebu! Zbog ove poruke su bili kažnjavani i fudbaleri Hajduka

Fudbal -

Fudbaleri Hajduka gostovali su u Zagrebu i protiv ekipe Lokomotive, doskorašnje filijale Dinama, osvojili su samo bod.

Rezultat veoma važnog meča u hrvatskom prvenstvu bio je 1:1, a ponovo su ga obeležili navijači splitskog kluba.

Torcida je i ovog puta imala transparent o kojem se priča u regionu, a nisu propustili priliku da izvređaju zagrebčki Dinamo i to uz pominjanje Srbije.

Već dugo navijačka grupa Torcida koristi svaku moguću priliku da najvećeg rivala "napadne" skandiranjem "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", pa je tako bilo i ovog puta.

Na stadionu u Kranjčevićevoj čula se popularna parola splitskih navijača, zbog koje je bure bilo i pre nekoliko godina - kada su je uzvikivali najbolji igrač Marko Livaja i Danijel Subašić, koji je inače srpskog porekla.

Kasnije je i tadašnji trener Valdas Dambrauskas tražio da bude kažnjen jer je pevao sa svojim igračima, a ostaje da se vidi da li će ovog puta biti kazni za klub iz Splita.

Hajduku one svakako nisu prioritet u ovom delu sezone, pošto je svima u klubu u fokusu utakmica protiv Dinama iz Zagreba u narednom kolu, na zatvaranju jesenjeg dela prvenstva.

Hajduk je već obezbedio jesenju titulu, ali mnogo meč na Maksimiru smatraju za najbitniji u borbi za šampionski trofej, koji u vitrinama splitskog kluba nije bio gotovo dve decenije. Hajduk ove sezone ima dobru priliku, jer trenutno ima deset bodova i tri utakmice više od Dinama, a ukoliko bi ostao neporažen u najvećoj utakmici hrvatskog fudbala šanse bi još porasle.

Navijači splitskog tima zato će i naredne nedelje morati u Zagreb, ali ovog puta na drugi stadion u gradu.

Protiv Dinama će bodriti svoj tim u jednom od najbitnijih mečeva sezone i nema sumnje da će se sa tribina ponovo čuti "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

Inače, na meču protiv Lokomotive Torcida je razvila transparent "I gospoda preko puta navija za Hajduka. Grad je naš", što je bio mali udarac za sve Zagrepčane.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:13

SPLIT OVACIJAMA POZDRAVIO PIKSIJA: Stojković čestitao jubilej Simovcima, na regionalno finale stigao i Aleksandar Čeferin! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track