DA LI IMAMO NOVI LESTER?! "Filijala" Sitija gazi ka TITULI: U špicu ukrajinski tandem, a u upravi Gvardiolin brat!
Foto: EPA/Jesus Diges

Hit Primere

DA LI IMAMO NOVI LESTER?! "Filijala" Sitija gazi ka TITULI: U špicu ukrajinski tandem, a u upravi Gvardiolin brat!

Fudbal -

Španska Đirona nastavlja da oduševljava ljubitelje fudbala širom sveta. Iako su mnogi posle furioznog starta kluba sa severoistoka Španije mislili da će to biti kratkog daha i da će vrlo brzo posustati, Đirona ih je nedeljnom partijom na gostovanju Barseloni i generalno igrama u dosadašnjem toku prvenstva demantovala.

Izabranici trenera Mikela su prosto razmontirali Katalonce (2:4) pred njihovim navijačima i pokazali da su zaista trenutno jedan od ravnopravnih kandidata za titulu sa najjačim klubovima Španije.

Nalaze se na prvom mestu španske Primere sa dva boda više od Real Madrida, a u leđa joj gledaju i Barselona i Atletiko Madrid. Ono što malo ljudi zna jeste da je Đirona zapravo deo "City Football Group" kompanije koja drži udeo u 13 klubova širom planete, od kojih je najpoznatiji Mančester siti. "City Football Group" ima 47% udela u vlasništvu Đirone čime je španski klub postao praktično filijala trenutnog prvaka Evrope.

Barselona
foto: Alvaro Medranda / Panoramic / Profimedia

Zanimljivo je to da je brat Pepa Gvardiole, Pere Gvardiola, predsednik uprave a vrlo su česte i razmene igrača između dva kluba.

Kada se pogleda igra Đirone oni igraju brz i moderan fudbal, direktno i na gol više, međutim protiv Ćavijevog tima su pokazali da znaju da igraju i na rezultat. Na Olimpijskom stadionu u Barseloni domaći su napadali i imali više loptu, a gosti su postizali golove. Brze i ubitačne kontre sa poletnim ukrajinskim tandemom Tsigankov - Dovbik koji čine "oštricu napada", a sve to pod mentorstvom iskusnih asova Portua i tridesetsedmogodišnjeg Kristijana Stuanija koji je kao vino, što je stariji to je bolji.

Kurir sport / M.I.

BONUS VIDEO:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track